ROSU POD ORUŽJEM DO ZUBA NA GOLORUKE SRBE: Odjekuju rafali oko Gazivoda - krvnici "love" nevine građane

Autor:

Vesti

10.12.2022

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija tzv. Kosova večeras je izdala saopštenje u kome tvrdi da su "lica koja su blokirala više puteva na severu zemlje, sa različitih lokacija, navodno, u tri slučaja pucala na policijske jedinice koje su bile na službenoj dužnosti u blizini brane jezera Gazivode, na putu ka Graničnom Prelazu Brnjak".

ROSU POD ORUŽJEM DO ZUBA NA GOLORUKE SRBE: Odjekuju rafali oko Gazivoda - krvnici "love" nevine građane

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Kosovska policija kaže da su jedinice "u samoodbrani bile prinuđene da odgovore vatrenim oružjem na lica, koja su se povukle i udaljila u nepoznatom pravcu". Takođe, prema informacijama policijskih jedinica na terenu, na više različitih lokacija čuli su se i pucnji.

Za sada nema zvaničnih informacija o povređenima ili eventualnoj šteti, dalje je navela policija tzv. Kosova, uz napomenu da "ostaje posvećena sprovođenju zakonskih dužnosti i ovlašćenja u interesu održavanja javne bezbednosti" .

Treba, međutim, ovde napomenuti da je kosovska policija, i to njena specijalna formacija, večeras više od sat vremena bez ikakvog povoda maltretirala dva Srbina, Davora i Andriju Markovića, u blizini Gazivoda, a da je po svedočenju ovih ljudi, istovremeno iz oklopnih vozila Kosovske policije u višeminutnim intervalima ispaljivanja oružana paljba po okolnim selima u kojima žive Srbi.

Nikakvih provokacija od strane Srba nije bilo, i nije jasno šta je naterala policiju da ispaljuje toliku količinu metaka prema brdima oko Gazivoda.

Takođe, Davor Marković je posle teškog maltretiranja od strane prištinskih specijalaca na Gazivodama, za Kosovo onlajn rekao i da su ga policajci ispitivali o Srbima čija imena drže na nekom spisku, i koje traže po selima u rejonu Zubinog Potoka.

Da podsetimo, ovo sve je nastavak višemesečnih policijskih provokacija i primene nepotrebne i prekomerne sile prema Srbima na severu Kosova.

Srbi su danas izašli na pojedine magistrale pravce u znak protesta zbog neosnovano hapšenja Dejana Pantića na Jarinju i najava iz Prištine da ga bez ikakvog razloga optuži za "terorizam" .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading