Radomir Milenković na čelu novosadskog PUPS - Solidarnost i pravda

Autor:

Vesti

08.12.2022

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izborna skupština Gradskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Novi Sad održana je danas u skupštinoj sali Grada Novog Sada u prisustvu delegata svih mesnih odbora, gradonačelnika Novog Sada Milana Đukića i brojnih gostiju. Za predsednika ovog Gradskog odbora izabran je Radomir Milenković.

Radomir Milenković na čelu novosadskog PUPS - Solidarnost i pravda

Foto: ПУПС - Солидарност и правда

PUPS je, bez ikakve sumnje, sigurna uzdanica za pristojne ljude Novog Sada, pouzdan borac za poboljšanje kvaliteta života penzionera, ali i svih socijalno ugroženih grupa“ izjavio je Milenković i dodao da PUPS - Solidarnost i pravda nastavlja svoju politiku koja je usmerena, pre svega, na bolji statusni i materijalni položaj svih penzionera, poljoprivrednika i zaposlenih“. 

„Saradnja sa PUPS – Solidarnost i pravda čini Novi Sad izuzetno prihvatljivim mestom za život najstarijih ali i najmlađih. Naša saradnja nije deklarativna, ona je suštinska, bazira se na uzajamnom poštovanju i zajedničkoj rešenosti da iz dana u dan poboljšavamo kvalitet života građana Novog Sada“ izjavio je gradonačelnik Milan Đukić. 

Predsednik pokrajinskog odbora partije i poslanik u pokrajinskoj Vladi AP Vojvodine Miroslav Španović kao prvo je istakao da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

Španović je takođe ukazao da se PUPS - Solidarnost i pravda snažno zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

 

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.
PUPS – Solidarnost i pravda nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Za potpredsednike ovog gradskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda danas su izabrani Zdravko Jakovljević, Radmila Vračarić i Dimitrije Đorđević. Na istoj sednici izabrano je sedam članova stalnog sastava Gradskog odbora, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i sekretar.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski, potpredsednici Izvršnog odbora Dragan Stanojević i Profir Rančić, član IO zadužen za Bački upravni okrug Marko Marić, itd.

Gosti skupa bili su i sekretari pokrajinske Vlade Dušan Španović, Miroslav Berković i Dragan Đurica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading