ĐILAS UVEĆAO PROFIT 1.333 PUTA U ROKU OD SAMO GODINU DANA

Autor:

Vesti

27.01.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Firma Dragana Đilasa "Multikom" za samo godinu dana povećala je profit čak 1.333 puta. Tako od trenutka kada je postao član DS 2003. do zauzimanja pozicije šefa Narodne kancelarije 2004. godine zaradu od tri miliona dinara povećao je na četiri milijarde dinara. Neverovatan poslovni skok zaslužuje da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, s obzirom na činjenicu da ne postoji kompanija na planeti Zemlji kojoj je to pošlo za rukom, pa ni "Guglu", "Fejsbuku" i "Majkrosoftu".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Sada sa tim novcem pokušava da se vrati na vlast

TAJKUNSKA POSLA

Prema informacijama do kojih je došao portal Antidot, u vreme kad je Boris Tadić bio predsednik Srbije, predstavnici velikih kompanija koje posluju u Srbiji pozivani su u njegov kabinet. Tu su ih pitali koliki su njihovi marketinški budžeti i direktno im je sugerisano da svoje budžete prebacuju u agenciju Dragana Đilasa.

Ni Bilu Gejtsu, vlasniku "Majkrosofta", nije uspelo da ovako profitira

- Dakle, to je bila politička odluka i pritisak na te strane i domaće kompanije koje su morale da posluju kod Đilasa i tako se ostvario taj rast, koji ga je pretvorio u tajkuna - piše Antidot.

Oni podsećaju i da je Verica Barać svojevremeno govorila o uticaju tadašnje vlasti i njemu bliskih tajkuna na medije. Prva je rekla da je Đilas bio vlasnik Presa sa Miškovićem, a da je Mišković defakto vlasnik nedeljnika Vreme.

Sada sa tim novcem pokušava da se vrati na vlast, da uspostavi kontrolu fondovima grada, a kasnije i cele Srbije

- Veoma agresivna internet kampanja Đilasa vodi se već dva meseca, a još nije predata lista, u kojoj se troši na desetine hiljada evra dnevno, a ne zna se poreklo tog novca.

Kod Jeremića je utvrđeno poreklo, ali ne i zašto je taj novac dobijen. Mediji ćute o dosijeu "Jeremić", tako će i o Đilasu - navodi se u istraživanju ovog portala.

Ko je Dragan Đilas
Jedan od predvodnika studentskih demonstracija 1991-1992. godine
Od 2004. godine član Demokratske stranke
Do 2007. bio direktor Narodne kancelarije predsednika Republike
U Koštuničinoj vladi bio ministar zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana
Na skupštini DS 2006. godine je izabran za člana Predsedništva DS
U junu 2006. postao predsednik beogradskih demokrata
19. avgusta 2008. izabran je za gradonačelnika Beograda
Posle poraza Borisa Tadića na predsedničkim izborima 2012, preuzeo DS
Na izborima u DS 2014. izgubio od Bojana Pajtića, posle čega se povukao iz politike
RepublikaFoto: Starsport

PIŠE U DOSIJEU

Antidot ističe i da su se povodom ovog dosijea javljali novinari iz Azije i severne Amerike jer su neki bliski saradnici Vuka Jeremića prošle godine uhapšeni za davanje mita liderima u vezi sa nekim naftnim poslovima u koje je on umešan.

- Oni će tek u dosijeu Dragana Đilasa otkriti njegov razvojni put, kako je od jednog projekt-menadžera u Sači i Sači postao medijski magnat, zloupotrebio poslovne tajne i pokazao nelojalnost prema poslodavcu, kasnije prema DS. To mu je bila odskočna daska da uzme privatne poslove i završava ih, sada sa tim novcem pokušava da se vrati na vlast, da ponovo uspostavi kontrolu nad medijima i nad fondovima grada, a kasnije i cele Srbije - zaključuje portal.

Dragan Đilas nije odgovorio na poruke Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (155)

Loading
Neca

27.01.2018 07:44

Djilas je spreman na sve samonda dodje na vlast da opet krade

zoran

27.01.2018 10:00

@Neca - Zato ne smemo dozvoliti da oni opet dodju na vlast i upropaste sve.

Uglješa

27.01.2018 15:53

@Neca - Granice u tom potezu nema. Užas

Bojan

27.01.2018 07:44

Takav nama ne treba na vlasti.