MILOVANOVIĆ: Trebalo bi da se izvine oni što su Vučića optužili za ubistvo!

Autor: pink.rs

Vesti

26.01.2018

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći već drugi dan zaredom o aktuelnoj temi Davosa i porukama koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao, Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa kaže da je snažna poruka da cilj dijaloga neće biti priznanje Kosova.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro - Dea i Sarapa
Saša Milovanović

- Priština pokušava da opstruiše dijalog, izbegava formiranje ZSO, a kada je rešeno da se dijalog nastavi, desilo se surovo ubistvo Olivera Ivanovića. Poruka je državnička, patriotska, oštra prema njima. Nema sumnje da Aleksandar Vučić nastoji na tome da se zaštiti srpski narod na KiM.  - kaže Milovanović.

Urednik političke rubrike dnevnog lista "Politika" Bojan Bilbija podsetio je da Srbija neće priznati KiM, a da je Vučić svojom porukom još jednom podvukao ovaj stav.

- Predsednik je iskoristio priliku da ovo kaže na Davosu, tamo gde ga svi čuju. Srbija je talac kosovskog problema, ali treba da teži putu normalnosti, ka kompromisu i rešenju koje će manje-više zadovoljiti obe strane - kaže Bilbija za Pink.

Kako kaže, sazreva svest da kosovsko pitanje mora da se reši.

- Znamo da je Vilijam Voker nedavno rekao da je vreme OVK političara prošlo, ali imamo tu paradoksalnu situaciju da ti političari, koji se nalaze po crnim i belim knjigama, vode istragu i otkrivaju ubice Ivanovića. Oni su zapisani u kriminalnim knjigama, a ne dozvoljavaju našim istražiteljima da se uključe. Očigledno je da nekome ne odgovara da se istraga pomeri sa mrtve tačke - kaže Bilbija.

Milovanović takođe smatra da postoji težnja da se ubistvo Olivera Ivanovića ne rasvetli.

- Euleks i drugi sudili su Ivanoviću na pravdi Boga, držali su srpskog mučenika u tamnici, a sada peru ruke i daju zlikovcima da vode nekakvu istragu. Kao da će oni sami sebe da uhapse. I tu se vidi opšti zaključak: da je međunarodna zajednica napravila lažnu, kriminalističku, Frankenštajn državu Kosovo, centar za obuku terorista, za trgovinu ljudima, narkoticima, i sada ne znaju šta će - kaže Milovanović.

On naglašava da bi političari iz opozicije, koji su optuživali predsednika Srbije za ovo ubistvo, trebalo da mu se izvine, ali da ne očekuje da će do toga doći.

Ostatak razgovora sa gostima Novog jutra pogledajte u nastavku:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Rea

26.01.2018 13:35

Naravno da treba da se izvine.Podrska predsedniku!

StefanBrate99

26.01.2018 13:49

Naravno da trebaju!

EvroZona

26.01.2018 13:55

Vucica napadaju i misle da ce time da mu nanesu stetu!!!Sramne su te optuzbe!!

TSIDMZ

26.01.2018 14:17

Svi koji misle zlo Srbiji govorili su tako..treba ih biti sramota.