PREMIJERKA BRNABIĆ: Vučić je u Briselu pokazao koliko je Srbija široka u shvatanju kompromisa i koliko nam je stalo da nastavimo dijalog

Autor:

Vesti

22.11.2022

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbiji stalo da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, kako bi se obeshrabrili svi pokušaji destabilizacije u regionu.

PREMIJERKA BRNABIĆ: Vučić je u Briselu pokazao koliko je Srbija široka u shvatanju kompromisa i koliko nam je stalo da nastavimo dijalog

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Premijerka Ana Brnabić

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče u Briselu pokazao koliko je Srbija široka u shvatanju kompromisa i koliko nam je stalo da nastavimo dijalog, kako bi obeshrabrili sve pokušaje destabilizacije na ovim prostorima", kazala je ona novinarima.

Kako je navela premijerka, Srbija je ponovo juče u Briselu pokazala "koliko je duboko posvećena miru i stabilnosti, koliko je duboko posvećena dijalogu i kompromisu i koliko je jedino što Srbi sa Kosova i Metohije žele primena postojećih sporazuma i ništa više ili manje od toga".

"Kada govorimo o valadavini prava, kao jednoj od osnovnih, vrhunskih vrednosti EU, onda je puno poštovanje primene postignutih sporazuma ta vrhunska vrednost", kazala je premijerka i dodala da Srbija upravo traži poštovanje vladavine prava.

Podsetila je da je sinoć, do kasno, državni vrh razgovarao sa predstavnicima Srba sa Kosova.

"Vučić je držao taj sasatanak i još jednom apelovao, zamolio na mir, da Srbi sa Kosova i Metohije ne nasedaju ni na kakve provokacije, da pokažemo koliko nam je stalo do stabilnosti", rekla je Ana Brnabić.

Ona je istakla da stabilnost i mir jedini mogu da obezbedi prostor za prosperitet na Zapadnom Balkanu.

"Teško je održati tu stabilnost, ali do sada smo uspevali", kazala je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading