Brnabić na sastanku "Novih lidera za Evropu"

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

25.01.2018

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku, čiji je fokus bio budućnost Evrope i globalni trendovi, Brnabić je ponovila da je Srbija duboko i iskreno posvećena evropskim integracijama "zato što delimo evropske vrednosti i ideju dugoročnog mira, prosperiteta i stabilnosti".

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić u Davosu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić govorila je jutros na sastanku grupe "Novi lideri za Evropu“, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, na kojem je istakla da je Evropa potrebna Balkanu ali i da je Balkan potreban Evropi a da su evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana važan faktor za budućnost regiona.

Ona je rekla je da su prošlogodišnji izbori u Nemačkoj, Francuskoj i Holandiji pokazali da je većina građana posvećena evropskim vrednostima, ekonomskom i unutrašnjem razvoju Unije. Ona je dodala da se nada da će, i pored svih izazova u ovoj godini, Evropska unija biti jača i konkurentnija, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

O Srbiji, Zapadnom Balkanu i budućnosti Evrope, premijerka Srbije razgovarala je sa članovima grupe "Novi lideri za Evropu“, pre svega sa premijerom Estonije Jirijem Ratasom, zamenikom premijera Belgije zaduženim za digitalnu agendu i razvojnu saradnju Aleksandrom de Kroom, kao i sa ministarkom finansija Letonije Danom Reznice-Ozolom.

RepublikaFoto: Tanjug

Premijerka Brnabić je član grupe "Novi lideri za Evropu“ od oktobra 2016 godine, a čine je mladi političari i donosioci odluka iz više evropskih zemalja.

U diskusiji su pored premijerke Srbije učestvovali i savetnik predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džerad Kušner kao i premijer Poljske Mateus Moravjecki, potpredsednik Evropske komisije Jirki Katainen, premijer Irske Leo Varadkar, ministarka odgovorna za bugarsko predsedavanje EU Ljiljana Pavlova, ministar evropskih poslova Crne Gore Andrija Pejović, zamenik premijera Turske Mehmed Simsek.

RepublikaFoto: Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić, kao jedini premijer iz regiona, učestvovala je u izradi izveštaja Svetskog ekonomskog foruma "Obnova Evrope" koji je juče objavljen. Brnabić je pripremila deo koji se odnosi na migracije i granice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading