Duda prihvatio poziv Vučića da poseti Srbiju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.01.2018

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu, a tokom susreta predsednik Duda prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić i Duda

Predsednik Vučić zahvalio je poljskom kolegi na kontinuiranoj podršci Poljske evropskim integracijama Srbije i izrazio neophodnost jačanja saradnje dveju zemalja, kako na političkom tako i na ekonomskom planu, rečeno je u saopštenju. 

Vučić je istakao da je trgovinska razmena u porastu i da je neophodno privući što veći broj investitora iz Poljske, što bi dodatno unapredilo odnose dveju zemalja. 

Predsednik Duda je rekao da Poljska iskreno i intenzivno podržava evropski put Srbije. 

Duda je istakao i da je važno poslati jasnu poruku da je Unija živa i pozvati zemlje, koje žele da se pridruže Uniji, da to i učine.


Tokom susreta predsednik Duda prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije će se danas, kako je planirano, na marginama foruma sastati sa evropskim komesarom za politiku susedstva i proširenje Johanesom Hanom.

Vučić je prethodnih imao niz susreta sa evropskim i svetskih zvaničnicima. 

Imao je kraći razgovor sa predsednikom Francuske Manuelom Makronom susreo se sa albanskim i italijanskim premijerima Edijem Ramom i Paolom Ðentilonijem, španskim kraljem Felipeom...šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
bane

25.01.2018 10:55

Jačanje saradnje između Srbije i Poljske, pre svega na ekonomskom planu je u interesu građana Srbije.

Sara

25.01.2018 11:35

@bane - Jacanje saradnje je u interesu gradjana Srbije.

Maja

25.01.2018 11:01

Trgovinska razmena je u porastu ali je neophodno privuci sto veci broj investitora iz Poljske, sto bi dodatno unapredilo odnose dveju zemalja.

Sara

25.01.2018 11:36

@Maja - Investitori iz Poljske nm puno mogu pomoci.