OVDE MUŠKARCI NE SMEJU NI DA KROČE! U ovom gradu u Srbiji otvoren je restoran samo za žene (FOTO)

Autor:

Vesti

16.11.2022

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom gradu u Srbiji je otvoren restoran gde mogu da borave samo pripadnice lepšeg pola, a one su tom idejom oduševljene.

OVDE MUŠKARCI NE SMEJU NI DA KROČE! U ovom gradu u Srbiji otvoren je restoran samo za žene (FOTO)

Foto: RINA

Ukoliko ste muškarac i nađete se u Novom Pazaru, vrata jednog ugostiteljskog objekta biće vam zatvorena. Do sada su imale svoje termine na bazenima , a od skoro je otvoren i prvi restoran u Srbiji čiji gosti mogu biti isključivo žene. 

Nalazi se u centralnoj ulici u Novom Pazaru i ova ideja naišla je na oduševljenje pripadnica lepšeg pola u ovom gradu. Razlozi za to su brojni jer su do sada postojali objekti u koje su mogli ulaziti i piti kafu samo muškarci. Ovo dođe kao neka vrsta finog revanša.

Republika

Foto: RINA

Ženski restoran u Novom Pazaru

 

 - Potreba za ovim mestom bila je ogromna. Ispijanje kafe ovde je dosta drugačije, opuštenije, a osećamo se i bezbednije. To je potrebno našoj sredini, koja je specifična po mnogo čemu - rekla je za RINU Suzana Karišik iz Novog Pazara. 

U ovom restoranu kažu da nisu otvorili ovaj lokal zbog verskih uverenja, već zbog lokalne zajendice, koja je ipak, kako priznaju, poprilično izgrađena na religiji. Neretko su žene u islamu odvojene od muškaraca, primera radi kad se mole u džamijama i izjavljuju saučešće.

Republika

Foto: RINA

Ženski restoran u Novom Pazaru

 

Vetar u leđa ovom prvom ženskom restoranu, svakako je to što se žene u njemu osećaju opuštenije, pa tako, inače stroga verska pravila, kada su same, su blaža i manje rigorozna.

Republika

Foto: RINA

Ženski restoran u Novom Pazaru

 

- U Novom Pazaru žene su do sada imale svoje termine za bazene. Interesovanje za njih je postalo toliko veliko da su ih na kraju samo one koristile. Tu se rodila ideja o 'ženskom restoranu'. Svakoj ženi potrebno je da bude sa svojom prijateljicom, sestrom, da bude u ženskom društvu u kom može da se opusti. U Novom Pazaru se odavnina muškarci okupljaju u kafedžinicama, a žene tu obično ne zalaze, sada i one imaju svoje mesto - rekla je Samira Avdović, vlasnica restorana.

Republika

Foto: RINA

Ženski restoran u Novom Pazaru

 

Muškarci Novog Pazara nisu imali preterane zamerke na ovaj novootvoreni restoran, sada se postavlja se pitanje da li će se na ovom stati ili nas u ovom gradu očekuje još neko iznenađenje kad su u pitanju objekti u koje mogi ući samo pripadnici ili pripadnice jednog pola.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading