PEVAM ONIMA KOJI ME NE BI OSTAVILI NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Bulat o razlozima zbog kojih je podržao novu desničarsku stranku

Autor:

Vesti

23.01.2018

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"S politikom nemam veze niti želim da se mešam u nju. Nikad nisam bio član neke stranke niti ću biti, ali podržavam svakog ko ljubi otadžbinu Srbiju, piše ćirilicom i veruje u Boga", kaže folk pevač Marko Bulat, koji se pojavio na osnivačkoj skupštini novoformirane stranke Srpska desnica.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Govorio i o političkim temama: Marko Bulat

U razgovoru za Srpski telegraf ističe da nije član stranke koju je osnovao Miša Vacić, ali kako ističe, poštuje Vacićev rad i to što je dokazani patriota.

- Na osnivački Kongres pozvao me je Miša, kog poznajem iz viđenja, i ja sam otpevao tri pesme na svečanom ručku. To ne znači da sam član ni te ni bilo koje druge stranke. Pevao sam i Palmi i mnogim drugim političarima, pa nisam član njihovih stranaka - objašnjava Bulat.

Nisam član Vacićeve stranke, ali poštujem njegov rad. To je dokazani patriota

Politika vas ne zanima?

- Priroda posla je takva da sam apolitičan, ali pevam i pevaću uvek onom ko ljubi majku Srbiju. Ko god tako misli, ja ga volim i podržavam.

Dakle, ništa od političkog angažmana?

- Od politike nemam ništa, nikad mi ništa nije dala, a ni ja njoj. Mogu samo život da dam za majku Srbiju. Politika se bavi time ko je na vlasti i ko je bio. Srbija je iznad svake vlasti i svake političke strukture. U jednoj rečenici: otadžbina iznad svega.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dokazani patriota za pevača Marka Bulata: Miša Vacić

Borite se za očuvanje tradicije, smeta li vam što je ćirilica sve manje u upotrebi?

- Kao Srbin u Srbiji nemam pravo na svoje pismo i to me mnogo boli. Uđite u prodavnice i nađite neki proizvod na ćirilici. Nema ga. To su svakodnevni problemi o kojima niko ne brine. Meni mobilnih telefona je na srpskom jeziku, ali nijedan na ćirilici. Moj svaki spot je potpisan ćirilicom i to će uvek tako da bude. Lepu srpsku ćirilicu vidim samo u predizbornoj kampanji na bilbordima i nikad nigde više.

Pevam onom ko ljubi majku Srbiju. Ko god tako misli, ja ga volim i podržavam

Pored Vacića, koje biste još političare podržali?

- Živimo u takvom vremenu da je dobro znati da postoje političari koji će da stanu u odbranu majke Srbije i ja to veoma poštujem. Kad sam pre nekoliko godina pravio koncert u hali Pionir, pozvao sam sve koji vole otadžbinu i tada su se odazvali SNP Naši, SNP 1389, Zavetnici i ostale rodoljubive partije. Njih zovem strankama srpskog nacionalnog jezgra. Zvao sam ljude za koje znam da me ne bi ostavili na prvoj liniji fronta, kojima su krst i čast životni moto.

Ali te partije mnogi optužuju da su ekstremne.

- Desnica se u Srbiji nikako ne može povezati sa ekstremizmom, jer slavna srpska istorija ni u kom periodu nije bila ekstremna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading