(FOTO) BAHATO PONAŠANJE DIPLOMATE MIĆUNOVIĆA U BEOGRADU: Ambasador parkirao na mestu za invalide

Autor: J. D. J.

Vesti

22.01.2018

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio limuzinu na mestu za invalide, pa otišao u šoping! Branislav Mićunović, ambasador Crne Gore u Beogradu, uhvaćen je u prekršaju pošto je zauzeo mesto predviđeno za lica sa invaliditetom.

RepublikaFoto: Republika/Tanjug/Dragan Kujundžić
Bahato: Ambasador parkirao na pogrešnom mestu

Diplomata je, kako svedoče fotografije do kojih je došao Srpski telegraf, ispred ulaza u tržni centar "Novi merkator", uprkos velikom velikom žutom znaku, parkirao automobil na nedozvoljenom mestu pošto automobil, u šta se uverio naš reporter, nije imao propisanu nalepnicu.

Time je Mićunović opravdao epitet koji prati Crnogorce da su lenji, budući da ga je mrzelo da pronađe drugo slobodno mesto i potom prošeta dvadesetak metara do ulaza u TC.

Vukoman Bošković, potpredsednik svetskog parlamenta za pitanja osoba sa invaliditetom, kaže da je reč o nedostatku kulture i morala.

- Njega je očigledno mrzelo da pešači, pa ne bije ih džaba glasa da su lenji. Ipak, dok kod nas krše prava osoba sa invaliditetom, u njihovoj Crnoj Gori veoma vode računa o invalidima kako bi im olakšali kretanje, naročito u turističkim mestima. Bahatih ljudi ima svuda, međutim, kada to učini jedan diplomata, to je posebna odgovornost i velika sramota. Ne znam kako drugačije to da komentarišem nego kao nedostatak kulture, svesti i morala - kaže Bošković.

S obzirom na to da je reč o osobi sa diplomatskim imunitetom, Mićunović ne može prekršajno da odgovara.

RepublikaFoto: Republika
Besna mašina gde joj nije mesto

Međutim, prema rečima Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, Ministarstvo spoljnih poslova može da reaguje i preduzme određene mere.

- U Velikoj Britaniji postoji praksa da se, recimo, diplomata, proglasi personom non grata ukoliko napravi veću ili nekoliko manjih saobraćajnih prekršaja. MSP bi morao da reaguje jer to predstavlja kršenje međunarodnog prava, nepoštovanje zakona i običaja zemlje domaćina i prava osoba sa invaliditetom - kaže Okanović.

Tim povodom poslali smo pitanja i ambasadi Crne Gore, ali do zaključenja broja odgovore nismo dobili. Inače, za ovaj prekršaj zaprećena kazna je 5.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading