VELIKA ČAST ZA NAPREDNJAKE: SNS uskoro postaje član Međunarodne demokratske unije

Autor: Tanjug

Vesti

22.01.2018

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak lidera partija članica Međunarodne demokratske unije (IDU) održaće se u februaru, a Srpska napredna stranka mogla bi vrlo brzo nakon toga postati njen punopravni član, rečeno je danas na sastanku predstavnika te unije i internacionalnog sekretara Srpske napredne stranke (SNS) Jadranke Joksimović.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Naprednjaci uskoro pristupaju IDU

- SNS koja je trenutno pridruženi član Evropske narodne partije koja okuplja najveći broj partija desnog centra iz zemalja EU, širi svoje međunarodno prisustvo apliciranjem za članstvo i u Međunarodnoj demokratskoj uniji (IDU) - organizaciji koja okuplja preko 80 partija desnog centra od Novog Zelanda, preko Australije, Kanade, SAD, i koja je zaista vrlo uticajna grupacija u međunarodnim odnosima - rekla je Joskimović i istakla da bi punopravno članstvo u uniji bilo od velike važnosti za SNS i za širenje kontakata "koji su na korist državi i našim interesima".

Odgovorna stranka

SNS je danas imala tzv. "misiju upoznavanja" sa predstavnicima partija iz različitih država kako bi im predstavila svoj rad, ali i uopšte proces evrointegracija, spoljnopolitičku poziciju zemlje i ekonomsku politiku, navela je Joksimović.

- Mislim da smo prepoznati kao izuzetno odgovorna stranka koja je pokazala svojim radom na vlasti da je spremna i za važne zadatke, ekonomske reforme, boljitak građana, jačanje vladavine prava, posvećenost dijalogu i miru i stabilizaciji u regionu - rekla je ona.


Da li će SNS postati punopravni član Međunarodne demokratske unije odlučivaće se krajem februara, a generalni sekretar Međunarodne Demokratske Unije Kristijan Katner kaže da je u delegaciji sa njim došlo 11 predstavnika partija iz različitih zemalja kako bi proučili detalje rada stranke i politiku koju sprovodi.
RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Jadranka Joksimović

Internacioanlni sekretar Joksimović je, kaže on, predstavila iscrpan izveštaj o svrhama pristupanja SNS Uniji a region zapadnog Balkana je, kako ocenjuje, važan deo Evrope čiji je Srbija centar stabilnosti.

- Mi kao Unija nemamo trenutno aktivnog partnera u Srbiji i bili smo zahvalni kada smo dobili prijavu predsednika Vučića - rekao je Katner dodajući da su u toku razgovori sa članovima stranke i da već "imaju predstavu o tome šta SNS radi i kakva uspešna politika je iza te stranke i predsednika Vučića".

- Veoma smo optimistični, impresionirani i čekamo da vidimo koje još detalje možemo da saznamo o stranci - ističe Katner.

Londonska deklaracija

U februaru će, najavio je, biti održan sastanak lidera partija i internacionalni sekretar Joksimović i drugi članovi mogu tada ponovo da predstave slučaj izvršnom odboru Unije.

- Verovatno već sledeći dan poptpisujemo Londonsku deklaraciju Međunarodne demokratske unije i SNS iz Srbije bi veoma brzo mogla postati punopravni član - zaključio je Katner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
GajbexG

22.01.2018 18:57

SNS i jeste najdemokratskija stranka u Srbiji.

Ana

22.01.2018 22:09

@GajbexG - SNS je stranka koja uvek na prvo mesto stavlja interese gradjana i drzave.

dada

22.01.2018 19:03

Veliki uspeh za jednu politicku partiju

Simić

22.01.2018 19:08

Svaka čast,vide se rezultati rada SNS-a.