Brnabić: Digitalizacija i obrazovanje prioriteti Vlade Srbije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.01.2018

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Digitalizacija i obrazovanje ostaju prioriteti Vlade Srbije, a inovacije i kreativne industrije naša razvojna šansa, rekla je danas premijerka Ana Brnabić govoreći na konferenciji "Digital, Life, Desing" koja se od 20. do 22. januara održava u Minhenu.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Brnabić je, na jednoj od najznačajnijih inovativnih konferencija u Evropi, predstavila iskustva Srbije u oblasti digitalizacije i način na koji digitalizacija i IT menjaju Srbiju danas, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Konferencija „Digital, Life, Design“ po oceni čuvenog britanskog magazina "Ekonomist" , jedna je od dve najvažnije inovativne konferencije u Evropi. 


- Srbija je zemlja sa mnogo talenata i ljudima koji imaju potencijal da stvaraju. Kada je digitalna revolucija započeta, naši mladi ljudi su krenuli u susret promenama koje ona nosi, nisu se plašili izazova i rizika i uspeli su da naprave dobre priče i kompanije koje su danas međunarodno priznate i uspešne - istakla je Brnabić na početku izlaganja.

Konferencija u Minhenu održava se neposredno pre Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. OkuplJa oko 150 govornika i više od 800 učesnika po pozivu iz celog sveta. Konferenciju prati više od 200 novinara vodećih evropskih i svetskih medija. 

Govor predsednice Vlade Ane Brnabić na konferenciji, najavila je dr Beate Merk, državna ministarka za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske, a premijerka Brnabić nakon izlaganja dobila je najveći aplauz učesnika konferencije, navodi se u saopštenju.


Premijerka je naglasila da "država želi da da snažniju podršku potencijalima koji već postoje, kako bi se kreiranjem snažnijeg eko sistema omogućio brži rast IT indsutrije, koja može imati veliki uticaj na dugoročan rast cele ekonomije u narednim godinama".

Brnabić je govorila o inovacijama i kreativnosti kao osnovama nacionalnog identiteta i važnosti njihove snažnije upotrebe u svrhe kulturne diplomatije. 

- Imamo sjajno kulturno i umetničko nasleđe, koje kroz jačanje kreativnih industrija možemo da nadogradimo i kreiramo nacionalni brend koji će biti prepoznatljiv u svetu - izjavila je predsednica Vlade Srbije. 

Premijerka je naglasila da "država želi da da snažniju podršku potencijalima koji već postoje, kako bi se kreiranjem snažnijeg eko sistema omogućio brži rast IT indsutrije, koja može imati veliki uticaj na dugoročan rast cele ekonomije u narednim godinama".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading