VUČIĆ PRED POVRATAK IZ NJUJORKA: Ponudili su nam fantastičan ruski boršč što smo oberučke prihvatili

Autor:

Vesti

23.09.2022

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić odlučio je da nakratko predahne u Njujorku pred povratak naše delegacije sa zasedanje Generalne skupštine UN.

VUČIĆ PRED POVRATAK IZ NJUJORKA: Ponudili su nam fantastičan ruski boršč što smo oberučke prihvatili

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić je sa našim ambasadorom u SAD Markom Đurićem svratio u jedan restoran u Njujorku.

- Ovo mesto se zove "American bistro" i ponudili su nam fantastičan ruski ili kako to ovde kažu istočnoevropski boršč što smo oberučke prihvatili kao okrepu pred povratak u Beograd - napisao je Vučić na svom instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Boršč je inače rusko nacionalno jelo koje je popularno i mnogim istočnoevropskim zemljama. U pitanju je čorba koja se pravi od cvekle koja joj daje karakterističnu crvenu boju.

Predsednik Srbije sumirao je danas utiske na kraju boravka u Njujorku gde je održao govor o kome se priča i imao niz važnih sastanaka.

Vučić je rekao da ne želi da komentariše moguće dopremanje oružja i opreme premijeru lažne države Kosova Aljbinu Kurtiju od strane Velike Britanije i Amerike, ali je naglasio da postoji informacija da je Priština tražila artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara.

Takođe je naglasio o da je gotovo siguran da će Zapad pokušati da isključi Rusiju iz Saveta bezbednosti UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading