OPSTRUKCIJA ISTRAGE ILI NOVA SAZNANJA?! Kosovska policija: VLASNIK AUTA SMRTI NALAZI SE U SRBIJI

Autor: b92.net

Vesti

18.01.2018

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik komandanta Policije Kosova za sever Besim Hoti rekao je za prištinske medije da poslednji vlasnik vozila boravi negde u Srbiji, ali da nema informacija koje je nacionalnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Likvidiran ispred sedišta stranke u Kosovskoj Mitrovici: Oliver Ivanović

- Još se ne zna koje je nacionalnosti poslednji vlasnik vozila. To su informacije koje imaju samo policijski istražitelji. Oni vode istragu po ovlašcenju tužilaca koji su odgovorni za slučaj - kazao je Hoti. 

On je kazao da se istraga o ubistvu Ivanovića vodi povećanim intenzitetom i da policija sarađuje s međunarodnim institucijama. 

Ivanovic je ubijen u utorak ujutro ispred sedišta stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

On je dodao da je vozilo više puta potom prodavano i policija pokušava da sazna ko je poslednji kupio taj automobil. 

- Odmah po ubistvu Olivera Ivanovića Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo predistražni postupak u pravcu krivičnog dela terorizam. Mi imamo određena saznanja, dobili smo jedan trag ka vozilu iz kojeg je navodno izvedeno ubistvo, imamo podatke o vlasniku tog vozila - rekao je Rebić za RTS. 

On je potvrdio da je reč o, kako su pisali mediji, davno preminulom Srbinu iz Austrije. 

- Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodato i mi pokušavao da saznamo ko je poslednji kupac tog vozila - istakao je direktor policije. 

Prema njegovim recima, srpski organi imaju odredena saznanja, koja ukazuju na moguce izvršioce ubistva Olivera Ivanovica. 

- Trag vodi ka vozilu koje je korišceno za izvršenje krivičnog dela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo da pribavimo druge podatke. Da ne bih ugrozio istragu, ne bih mogao više detalja da kažem - napomenuo je Rebić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading