Vučić stavlja glavu u torbu: RIZIKUJE DA MU SE PONOVI SREBRENICA

Autor:

Vesti

18.01.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ozbiljno rizikuje život posetom Kosmetu, koji će obići u subotu i nedelju 20. i 21. januara!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Život predsednika Srbije biće u rukama kosovske policije, pa bi lako mogao ponoviti scenario iz 2015. godine, kada je pokušan atentat na njega

Srpski predsednik posetu je najavio sa ciljem da umiri naš narod na severu KiM, ali i u enklavama u južnom delu pokrajine, koji je preplašen brutalnim ubistvom Olivera Ivanovića. Tokom boravka na KiM njegova bezbednost biće u rukama Euleksa i kosovske policije jer je srpskim snagama zabranjen pristup, pa bi se Vučiću lako mogao ponoviti scenario iz Srebrenice 2015. godine, kada je pokušan atentat na njega.

HRABAR POTEZ

Vučić će, naime, sa saradnicima na Svetog Jovana posetiti sever Kosovske Mitrovice, centralno Kosovo i enklave.

- Želim da razgovaram sa narodom šta možemo da učinimo iako nemamo efektivnu vlast - rekao je Vučić odmah nakon tragične smrti Ivanovića.

RepublikaFoto: Tanjug

Miroslav Lazanski:

Hrabar i vrlo rizičan potez Vučića! Njegova bezbednost može biti ozbiljno ugrožena

Upravo zato što Srbija na KiM nema efektivnu vlast, naša policija neće moći da osigura bezbednost predsednika Srbije, koja će delom biti u nadležnosti Euleksa, ali ipak najviše u rukama kosovske policije. Bezbednosna situacija stoga neodoljivo podseća na onu iz 2015. godine, kada je prilikom komemoracije u Srebrenici organizovan napad na Vučića, koji je gađan kamenjem i tom prilikom lakše povređen.

S obzirom na okolnosti, vojni analitičar Miroslav Lazanski ocenjuje Vučićevu odluku kao vrlo hrabru.

- Hrabar i vrlo rizičan potez Vučića! Njegova bezbednost može biti ozbiljno ugrožena. Naša policija je tamo van nadležnosti, verovatno su Kfor i Euleks obavešteni, moraju preduzeti određene mere bezbednosti. Nadam se samo da se neće obistiniti Vučićeva predviđanja da će albanske snage sada pokušati da ubace svoje specijalne jedinice ROSU na sever Kosova - navodi Lazanski za Srpski telegraf.

Dušan Janjić:

Obezbeđenje srpskog predsednika na KiM sada je stvar samo lokalnih snaga

SLABA ZAŠTITA

Politički analitičar Dušan Janjić ističe da će Vučićev život biti u rukama lokalnih policajaca.

- Tu će biti kosovska policija, verovatno i saobraćajna milicija, koja će biti zadužena za blokadu pojedinih ulica, a ponegde će biti i pripadnika Kfora možda. Vučić ima pravo i na neko svoje lično obezbeđenje, ali njihov dolazak mora da prijavi kosovskim vlastima, koje treba da izdaju odobrenje - zaključuje Janjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (114)

Loading
mrsavi

18.01.2018 08:22

Hrabar potez i za svaku pohvalu! Na redu su pre svega nase sluzbe bezvednosti i policijske i vojne a za njima i evropski i svetski zvanicnici koji jednim pozivom mogu smiriti situaciju na KiM. Ne treba sumnjati u nase sluzbe ali da li ce svetski mocnici uraditi njihov posao to je pod znakom pitanja. Nadajmo se najboljem i podrzimo naseg predsednika Aleksandra Vucica.

mrsavi

18.01.2018 08:23

Ovo je prilika da se srpski narod ujedini jer samo sloga srbina spasava!!!

ana

18.01.2018 08:28

Treba da bude sa Srpskim narodom , i da učini sve da se održi mir i stabilnost, a svi oni koji drugačije misle su neprijatelji svih naroda koji žive na KiM.

Waffenruhe

18.01.2018 08:30

Hrabar potez predsednik svakako. Ne ostavlja svoj narod na cedilu nikada.