USTAŠKOG CIRKUZANTA ZOVU MEĐU ŽRTVE! Ruganje opozicije u Sremskoj Mitrovici

Autor:

Vesti

03.08.2022

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nataša Zec, odbornica u Skupštini Sremske Mitrovice iz redova opozicione grupe građana "Grad za sve nas", pozvala je sa skupštinske govornice Marka Perkovića Tompsona, pevača koji peva ustaške pesme, uključujući i one o klanju Srba, da održi koncert u Srbiji!

USTAŠKOG CIRKUZANTA ZOVU MEĐU ŽRTVE! Ruganje opozicije u Sremskoj Mitrovici

Foto: www.profimedia.rs

Zecova je predložila da Tompson dođe u sremsko selo Kukujevce, inače naseljeno prognanim Srbima iz Krajine!

Kako je obrazložila svoju sumanutu ideju - nedavno su bili "oni s kokardama", pa da se napravi balans, kad su, eto, tolerantan grad!

SULUDA "TOLERANCIJA"

- Jer ako smo u duhu tolerancije, ako su nam sinoć bili gosti s Manjače, s kokardama, onda u duhu tolerancije, onda bi trebalo bar do kraja avgusta da u Kukujevcima dovedemo Tompsona i napravimo neki dobar balans u svemu ovome i postanemo jedan grad tolerancije - poručila je Zecova sa skupštinske govornice.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Ideja ove opozicione odbornice odmah je, očekivano, dočekana na nož, a mediji je čak podsećaju da su u avgustu, kad je pozvala ovog ustaškog pevača, 1942. ustaše ubile Savu Šumanovića, jednog od najistaknutijih srpskih slikara 20. veka. Pored Šumanovića, na području Srema, koji je tokom Drugog svetskog rata bio deo NDH, ustaše su sistematski ubile preko 20.000 nedužnih srpskih civila. Na sve to, upravo se u avgustu obeležava godišnjica "Oluje", zločinačke akcije kojom je srpsko stanovništvo proterano iz Hrvatske.

LUDAČKA IDEJA

Igor Mirović, vojvođanski premijer, kaže za Srpski telegraf da je izjava ove odbornice zapanjujuća i za svaku osudu.

- Ne znam da li zna dotična o čemu peva Tompson. On peva i na taj način uzdiže i slavi zločine koji su za vreme Drugog svetskog rata i ovog nesrećnog građanskog rata počinjeni nad Srbima. I sad odbornica poziva da takav "umetnik" dođe da peva u Srbiju - kaže Mirović i dodaje:

Republika

Foto: TANJUG/JAROSLAV PAP

 

 

- To bi bilo kao kad bi nekoga ko slavi nemačke zločine u Drugom svetskom ratu, a takvih nema baš toliko u Nemačkoj, koliko u Hrvatskoj, neko pozvao da gostuje u Moskvi, na Crvenom trgu ili u Vašingtonu ili Londonu. Taj bi automatski u tim zajednicama - Rusiji, Britaniji, SAD, verovatno bio gonjen ili proglašen ludim. Ali kod nas je i to moguće, nažalost.

Linta: Strašno, pa on peva o klanju Srba

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, kaže da je ovo skandalozna izjava jer je Tompson jedan od glavnih promotera ustaštva u Hrvatskoj.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

 

 

- To je čovek čiji koncerti uvek počinju s dobro poznatom srbomrzačkom pesmom "Boj na Čavoglave", s ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Apsolutno je neprihvatljivo i nerazumno pomišljati da se takav čovek pozove da nastupa bilo gde na području Srbije. Najoštrije osuđujem inicijativu navedene odbornice u Sremskoj Mitrovici. Neka vidi koje pesme peva, da su to pesme o Staroj Gradiški, o klanju Srba, koje veličaju genocidni NDH i ustaški pokret, koji je počinio genocid nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu - istakao je Linta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ogi

04.08.2022 12:17

Igor Mirović vojvođanski premijer ?!?!