(VIDEO) VUČIĆ NA SPAJANJU MOSTA PREKO SAVE: Put Šabac-Ruma gotov na jesen

Autor:

Vesti

25.07.2022

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Šapcu gde prisustvuje spajanju mosta preko Save.

(VIDEO) VUČIĆ NA SPAJANJU MOSTA PREKO SAVE: Put Šabac-Ruma gotov na jesen

Foto: TV Pink/printscreen

U obilasku ga prate ministar Tomislav Momirović, direktor Koridora Aleksandar Antić i v.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Na samom početku obilaska, predsednik je rekao da bi ovaj putni pravac Šabac-Ruma trebalo da bude gotov na jesen a Šabac-Loznica godinu kasnije, u septembru 2024.

Aleksandar Vučić je u obilasku radova rekao i da će nova vlada Srbije biti formirana polovinom avgusta što je veoma važno zbog priprema za zimu, kupovine gasa i finansiranja velikih projekata poput ovog u Šapcu i Loznici.

- Mnogo sam srećan što smo za samo dve godine uspeli da podignemo ovaj most i da danas poslednjom betonskom kockom spojimo dve obale, ovaj most je pravo malo remek-delo i video sam najzad kako se pravi to betonsko korito kako bi se pobooli šipovi na rečno dno - rekao je predsednik naglasivši da će ovo biti velika stvar za žitelje Šapca i Loznice kojima će sada i Drina biti bliža.

Dodao je i da će mnogo značiti ne samo za ljude nego i za privredu ovog kraja, te da je Srbija sada druga zemlja, koja potpuno drugačije izgleda. On je rekao da je ponosan i srećan što Srbija napreduje, što se gradi, što ide napred.

- Ako je neko mislio da sam dosadan, tek ću da od danas da budem - rekao je predsednik otkrivši da mu je predsednik Egipta, koji je prošle nedelje posetio Beograd, rekao da obavezno dvaput dnevno razgovara sa ljudima koji grade puteve i pruge u njegovoj zemlji.

O auto-putu

Auto-put će imati šest traka, a brza saobraćajnica četiri saobraćajne trake. Investicija je važna i zato što se nastavlja na budući Fruškogorski koridor.

Most na Savi deo auto-puta Ruma - Šabac dužine 21 kilometar, čiji završetak je najavljen za polovinu sledeće godine. Čine ga prilazne konstrukcije na levoj i desnoj obali, te konstrukcija mosta preko reke.

Dužina mosta je 1,33 km, a fundiran je na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova. Glavni raspon na osnovu dimenzija plovidbenog puta iznosi 155 metara.

Deo istog projekta je izgradnja i brze saobraćajnice Šabac-Loznica dužine 54 kilometra. Ukupna dužina tri deonice koje će povezati sremski i mačvanski okrug je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije projekta 467,5 miliona evra.

Auto-put će imati šest traka, a brza saobraćajnica četiri saobraćajne trake. Investicija je važna i zato što se nastavlja na budući Fruškogorski koridor. Deonica Ruma - Šabac preko novog mosta na Savi rasteretiće ulice sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, a ispred Hrtkovaca biće izgrađen nadvožnjak s petljom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (12)

Loading
Mia

25.07.2022 16:05

Predsednik Vučić je lider koji u teškom i u svetu turbulentnom vremenu pokazao da samo takav čovek sa mudrom politikom i vizijom za budućnost naše otadžbine može da vodi državu putem napretka.

Mia

25.07.2022 16:06

Srbija se definitivno razvija iz dana u dan, sve vise i sve brze kroz modernizaciju i svetske standarde.

Mia

25.07.2022 16:07

Predsednik Vucic svakodnevno radi u interesu Srbije.

Mia

25.07.2022 16:07

Ovaj novi most preko Save će nam obezbediti dalji razvoj i napredak ovog dela Srbije ali i cele zemlje jer će nam sem bržeg i lakšeg transporta robe i ljudi privući nove investicije.