Jevtić: ORGANIZOVANO JE NASILJE NAD SRBIMA - nadležni da reaguju!

Autor: Tanjug

Vesti

14.01.2018

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle najnovijeg incidenta koji se sinoć desio kada su domaćinstvu Snežane Dubljević u selu Suvi Lukavac zapaljeni seno, slama, štala i svinjac potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da je na delu, kako je rekao, "organizovano nasilje nad Srbima povratnicima u opštini Istok".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Poziva nadležne da reše situaciju!

- Četvrti incindent za samo sedam dana u opštini Istok i protesti u Đakovici jasan su pokazatelj da je na sceni organizovano nasilje nad Srbima. To je nedopustivo i već veoma ozbiljno - upozorio je Jevtić, saopšteno je iz njegovog ministarstva.

On je ukazao da u danima praznika Srbi nemaju mira i da to mora prestati odmah.

- Zahtevam od svih nadležnih da odmah reaguju, zahtevam od onih koji daju garancije da ovakvih incidenata neće biti odmah sa reči pređu na dela. Srbima povratnicima poručujem da ne posustaju i da ne odustaju, baš onako kako to nije ni Bogdan Mitrović”, rekao je Jevtić sinoć nakon dobijanja informacije o novom napadu na Srbe u Istoku.

Porodica Dubljević se u Suvi Lukavac vratila 2005. godine. Inače svi Srbi koji žive u ovom delu Kosova su, kako je rečeno ministru Jevtiću, veoma uznemireni i u strahu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading