UPOZORENJE RMHZ NA PAKLENE VRUĆINE! Goreće asfalt: 37 stepeni u hladu i tropske noći!

Autor: Republika

Vesti

28.06.2022

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je jutros najnovije upozorenje na visoku temperaturu za područje Srbije.

UPOZORENJE RMHZ NA PAKLENE VRUĆINE! Goreće asfalt: 37 stepeni u hladu i tropske noći!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

U poruci RHMZ se ističe da nas do kraja sedmice čekaju veoma visoke dnevne temperature i tropske noći. 

- Do kraja sedmice zadržaće se veoma toplo vreme, sa jutarnjom temperaturom u većini mesta od 20 do 25 stepeni (tropske noći) i najvišom dnevnom od 34 do 37 - navodi se u upozorenju koje je objavljeno jutros u 6. 20 časova.

Već jutros u 7 sati u većini mesta u Srbiji temperatura u hladu je bila preko 20 stepeni. Jutros u 7 najtopliji je bio Beograd sa 25 stepeni u hladu. Nakon njega Sremska Mitrovica, Novi Sad, Sombor, Palić i Zrenjanin u kojima je izmereno 23, dok je 22 stepena bilo u Loznici, Kikindi, Negotinu...

Najsvežije je bilo u to vreme u Sjenici u kojoj je živa u termometru pokazivala 11 stepeni.

U Bačkoj, Sremu, Beogradu i Zapadnoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteoalarm, odnosno opasno vreme, dok je u ostatku Srbije na snaži žuti meteoalarm.

UV indeks je visok i vrlo visok, na skali do 11, danas je on u većem delu Srbije 8 i 9.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mrki

28.06.2022 11:46

Kad ce metuzalem iz RHMZ da podnese ostavku? Predugo je na tom mestu, a ne moze se pohvaliti rezultatima. Mnogo promasaja su imali poslednjih godina.