ALBANSKI LOBISTA KIPTI OD BESA: Zašto Vučić ne uvodi sankcije Rusiji, šta čekaju EU i SAD

Autor:

Vesti

27.06.2022

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski lobista i samozvani ekspert za Balkan Eduard Džozef je tokom gostovanja na televiziji N1 besno komentarisao činjenicu da Srbija vodi politiku neutralnosti po pitanju sukoba u Ukrajini.

ALBANSKI LOBISTA KIPTI OD BESA: Zašto Vučić ne uvodi sankcije Rusiji, šta čekaju EU i SAD

Foto: printscreen/N1

- Svet se promenio 24. februara a pozicija i stanovište Aleksandra Vučića su isti - ne uvodi sankcije Rusiji. Šta čekaju EU i SAD vezano za Vučića i sankcije - pitao je albanski lobista Džozef iz studija televizije N1.

Džozef je takođe napao i inicijativu Otvoreni Balkan, ističući kako je ta ideja greška pošto se Vučić tobože protivi Briselu i SAD. DŽozef se okomio i na ruske medije, poput Sputnjika i Raše Tudej.

- Zašto Sputnjik i Raša Tudej rade i dalje u Srbiji. Ti proruski narativi koji zagađuju Srbiju i ceo region - zapitao se Džozef.

On je i ranije negativno govorio o Otvorenom Balkanu, i rekao je da dublja saradnja predsednika Vučića i premijera Edija Rame "nije zdrava". Takođe tvrdi bez ikakvog potkrepljenja da je Srbija faktor destabilizacije na Balkanu.

- Ne možete biti zapadni partner, a pri tom promovisati Si Đinpinga i Vladimira Putina, sklapajući strateško partnerstvo sa Kinom i Rusijom - rekao je Džozef u januaru ove godine.

Džozef je kao pilot helikoptera bio deo NATO snaga u BiH, pre nego što je sebe proglasio spoljnopolitičkim analitičarem i specijalistom za "upravljanje konfliktima".

Bio je raspoređen u kraće misije i na Haitiju, Iraku, Avganistanu i Pakistanu, gde je vodio programe USAID-a. Tokom 2012. godine je bio zamenik šefa Misije OEBS-a u južnoj srpskoj pokrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Boki

27.06.2022 20:18

Lobiranje je u EU kažnjivo zakonom!

Miloš

28.06.2022 20:48

.... Eto zbog najskuplje srpske reči,, Inata,, da bi talvi ko ti besneli... Uh Inat je čudo 5 carstva su propala iz inata... Sledeće...