TRPELA JE UŽASNU TORTURU JER JE SRPKINJA! Prošlo je tačno godinu dana od kada se Dragica vratila u Đakovicu!

Autor:

Vesti

09.06.2022

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se navršava tačno godinu dana kako se Dragica Gašić vratila u svoj stan u Đakovici, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, prenosi Informer.

TRPELA JE UŽASNU TORTURU JER JE SRPKINJA! Prošlo je tačno godinu dana od kada se Dragica vratila u Đakovicu!

Foto: Facebook/printscreen

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, povodom vraćanja Dragice Gašić u svoj stan u Đakovici, iskazao je danas na svom fejsbuk profilu sreću zbog Dragičine hrabrosti i istrajnosti. 

Lično sam čestitao Dragici na hrabrosti i istrajnosti koju je pokazala za ovih godinu dana, a obišli su je i predstavnici našeg Privremenog organa Đakovica i uručili joj mali znak pažnje povodom ovog mini jubileja - napisao je on na svom fejsbuk profilu i dodao:

Ova hrabra žena mnogo toga je preturila preko svojih leđa od prošlog juna, ali njena odlučnost i rešenost, kao i podrška na tom putu koju je imala od strane države Srbije i Kancelarije za KiM bila je jača od svih onih u Prištini i Đakovici koji su želeli da je oteraju sa njenog kućnog praga. Dragica je za ovih godinu dana preživela nezapamćenu tortutu i šikaniranje u etnički od Srba očišćenoj Đakovici - zabranjeno joj je da promeni ulazna vrata, vrata su potom i zaplenjena, na njene prozore Albanci su lepili slike preklanih Srba, noću su joj lupali na vrata, zabranili su joj da kupi hleb i hranu u obližnjem marketu samo zato što je Srpkinja... Obili su joj stan, ukrali hranu i neophodne lekove, ne može na ulicu sama, jer trpi razne pogrde. I sve to pred očima međunarodne zajednice, a od strane onih koji bi danas da konkurišu i za članstvo u Savetu Evrope. 

Foto: Facebook/printscreen

 

Kako kaže, uprkos svi izazovima, Dragica je stala i opstala u svojoj Đakovici. Njen primer najbolji je pokazatelj kako danas žive Srbi južno od Ibra ali i kako, kada radimo i držimo se zajedno, možemo sve i nema te prepreke koja je nepremostiva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading