Preko dana visoke temperature, uveče pljuskovi! Narednih dana pad temperature!

Autor:

Vesti

07.06.2022

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minimalna temperatura će u utorak biti od 12°C do 19°C, a maksimalna od 29°C na severu Vojvodine do 33°C u južnoj Srbiji. Uveče se očekuju pljuskovi na zapadu i jugozapadu Srbije.

Preko dana visoke temperature, uveče pljuskovi! Narednih dana pad temperature!

Foto: pixabay.com

U Srbiji će u utorak biti toplo sa dužim sunčanim periodima uz lokalni razvoj oblaka popodne na jugozapadu i jugu Srbije gde su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U ostalim predelima je mala šansa za pljuskove. Vetar slab južni i jugoistočni, u pomoravlju i podunavlju umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 12°C do 19°C, a maksimalna od 29°C na severu Vojvodine do 33°C u južnoj Srbiji. Uveče pljuskovi na zapadu i jugozapadu Srbije. 

U Beogradu će u utorak biti sunčano i vrlo toplo uz slab dnevni razvoj oblaka. Vetar slab do umeren jugoistočni. Minimalna temperatura 19°C, maksimalna 30°C. Uveče suvo.

U Nišu će u utorak biti sunčano i vrlo toplo uz slab dnevni razvoj oblaka. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna 32°C.

U Užičkom regionu će u utorak biti toplo sa dužim sunčanim periodima uz lokalni razvoj oblaka popodne uz moguće lokalne pljuskovi sa grmljavinom nakon 16 sati. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 16°C, a maksimalna od 29°C do 31°C. Na Zlatiboru i Tari duži sunčani periodi pre podne, a popodne i uveče su mogući lokalni pljuskovi. 

U Vojvodini će u utorak biti toplo sa dužim sunčanim periodima uz slab lokalni razvoj oblaka tokom dana. Vetar slab južni i jugoistočni, u južnom Banatu umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 18°C, a maksimalna od 29°C na severu Vojvodine do 31°C na jugu. Uveče suvo uz postepeno naoblačenje sa zapada.

U Novom Sadu će u utorak biti toplo sa dužim sunčanim periodima uz slab dnevni razvoj oblaka. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna 30°C. Uveče suvo.

U Subotici će u utorak biti toplo sa dužim sunčanim periodima uz slab dnevni razvoj oblaka. Vetar slab jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna 29°C. Uveče suvo.

Vreme narednih dana

U sredu promenljivo oblačno i malo svežije vreme uz jači razvoj oblaka i pljuskove sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode sa gradom. Vetar ujutru slab do umeren južni, a zatim zapadni i severozapadni tokom dana. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 14°C do 20°C, a maksimalna od 26°C na severu Vojvodine do 30°C u južnoj Srbiji. Uveče povremena kiša i pljuskovi. 

U četvrtak i petak još malo svežije i promenljivo oblačno sa čestom i lokalno obilnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde može pasti i preko 50 lit/m2 kiše za sat-dva uz moguće lokalne bujice. U subotu je manja šansa za kišu, a dnevna temperatura od četvrtka do subote od 22°C do 27°C. Za vikend sve više sunčanih sati i sve toplije od nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading