SNP: Ako stanemo ujedinjeni oko Kosova, odbranićemo ga

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2018

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska narodna partija, čiji je lider Nenad Popović, smatra da je u vremenu velikih pritisaka na Srbiju neophodno jedinstvo u srpskom društvu oko najvažnijeg nacionalnog pitanja kakvo je pitanje Kosova i Metohije i da bilo kakve optužbe i osude državne politike po tom pitanju ne idu u korist jačanju naše pregovaračke pozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Popović

- Unutrašnji dijalog o Kosovu, koji je pokrenuo predsednik Vučić, prilika je da se kroz otvorenu razmenu mišljenja i ideja dođe do najboljeg rešenja za budućnost države i naroda. Ako stanemo ujedinjeni oko Kosova, odbranićemo ga. Ako se delimo i optužujemo, slabimo snagu u pregovorima i borbi, koja će trajati - poručuje SNP u saopštenju.

Ta stranka ističe da predsednik Republike Aleksandar Vučić u veoma složenim međunarodim okolnostima vodi izbalansiranu i mudru politiku zaštite nacionalnih interesa, vodeći računa i o suverenitetu države ali i budućnosti naroda.

SNP, takođe, ukazuje da unutrašnji dijalog još traje i da nikakvo konkretno rešenje još nije doneto. 


- Niko unapred ne može znati iza kakvog će rešenja o Kosovu i njegovom opstanku u Srbiji, ali i opstanku Srba u Pokrajini stati većina srpskog naroda. Kada država izađe sa predlogom, tada se može i suditi o vlasti, i o ljudima i o njihovim delima - navela je ta stranka.

Oni su pozvali sve učesnike u javnom životu Srbije i sve nacionalne institucije u društvu da se uključe u razgovor o Kosovu i svojim predlozima, delovanjem i izjavama pokažu maksimalnu odgovornost prema značaju koje Kosovo za sve nas ima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading