Mihajlović: Neće Amfilohije voditi državnu politiku Srbije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.01.2018

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednji čovek u Srbiji kome se može reći da ne vodi račina o Kosovu i našim građanima koji tamo žive.

RepublikaFoto: Tanjug
To je, dodaje, pitanje oko koga svi treba da se okupimo kako bismo pronašli najbolje rešenje za naše građane i budućnost Srbije

Reagujući na izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je izrazio bojazan da politika predsednika Aleksandra Vučića, vodi "izdaji Srbije i Kosova", Mihajlović u pisanoj izjavi ističe da pitanje Kosova ne treba da bude pitanje oko koga će bilo ko "pa i mitropolit Amfilohije", deliti ljude na "patriote" i "izdajnike".

To je, dodaje, pitanje oko koga svi treba da se okupimo kako bismo pronašli najbolje rešenje za naše građane i budućnost Srbije.


- Samo što za razliku od nekih drugih koji su lupanjem u grudi patriotske koristili Kosovo za dobijanje političkih poena, ali i za sticanje velikog novca, dok je sve više Srba napuštalo Kosovo, Vučić konkretno pomaže opstanak i bezbednost naših građana. A najbolji rezultat je da se najviše dece u Srbiji upravo rađa na KiM i da nije bilo nijednog etnički motivisanog ubistva naših građana - navela je Mihajlović.

Ona očekuje da će se pojačavati napadi nacionalnista na Vučića, kako se unutrašnji dijalog bude bližio kraju.

- Predsednik Vučić ima veliku podršku građana za evropsku politiku i politiku mira i regionalne saradnje koju sprovodi i od nje neće odustati. On se, kako je već nekoliko puta rekao, neće mešati u crkvene stvari, kao što ni mitropolit Amfilohije neće voditi državnu politiku Srbije - zaključila je Mihajlovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading