BRUTALNA USTAŠKA KAMPANJA PROTIV VUČIĆA: Zbog Srbije na udaru i Evropska unija

Autor:

Vesti

25.05.2022

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kampanja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića se iz Hrvatske zahuktava sve više

BRUTALNA USTAŠKA KAMPANJA PROTIV VUČIĆA: Zbog Srbije na udaru i Evropska unija

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/Printskrin

Očigledno je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dirnuo u osinje gnezdo, braneći pravo na istinu o stradanju srpske dece od strane ustaške ruke, jer se kampanja u u hrvatskim medijima protiv predsednika naše države zahuktava i svakih sat vremena pojavljuju se novi “autorski tekstovi” raznih “analitičara”, “novinara”.

Podizanje prve optužnice u Srbiji za ratne zločine u Hrvatskoj, konkretno za masakr na Petrovačkoj cesti, bio je očigledno hitan alarm za hrvatske medije da se što jače obruše na Vučića.

U moru novih napada, proizašao je jedan sa portala “Jutarnji.hr”, u kom, nadasve nepoznat analitičar , kritikuje Evropsku uniju što ima dobre odsnose sa Srbijom.

Republika

Foto: Printskrin

 

 

“Kakva dvoličnost! Jedan dan se zgražavaju Srbijom, drugi dan njihove političare dočekuju raširenih ruku”, naslov je ovog jeftinog članka na hrvatskom portalu. Pozadina ovakve mržnje autora teksta proizlazi iz toga na kakav prijem je predsednik Srbije naišao u Briselu na radnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana.

Ono što je izazvalo stvarni bes kod hrvatske strane je najava iz Srbije o podizanju optužnice protiv hrvatskih pilota koji su tokom zločinačke akcije “Oluja” raketirali kolone izbeglica 1995. godine.

Kada su hrvatski mediji shvatili da golim i neosnovanim napadima na Vučića i Srbiju ne mogu da postignu svoje ciljeve, drznuli su se i da udare na samu Evropsku uniju i zamere njene kontakte sa našom državom.

Autor teksta navodi da je Srbija sebi dala ovlašćenja “malog regionalnog Haga” jer može dizati optužnice za slučajeve u svim državama regiona. Takođe, kao i da su institucije Evropske unije pokazale više razumevanja za Srbiju, nego za stavove Hrvatske. Ocenjuje kako je Evropska komisija u novoizrađenom “non paperu” trenutno naklonjenija Srbiji nego Hrvatskoj. Sve ovo objašnjava bes koji Hrvati nakupljaju protiv Vučića i odnosa Evropske unije prema našoj zemlji.

Predsednik Srbije je u Davosu, gde boravi na svetskom ekonomskom forumu, komentarisao poruke i pretnje iz Hrvatske koje je Srbija dobila i rekao je da je zanimljivo da je ovakva hajka pokrenuta protiv cele zemlje.

– Ponosan sam na činjenicu da će porodice ubijene dece imati nadu da će pravda barem delimično biti zadovoljena – poručio je Vučić.

Podsetimo, srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog ratnih zločina. jer su u operaciji “Oluja” 7. i 8. avgusta 1995. naredili avionsko raketiranje kolone izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada.

Optužnica kojom se nastoji privođenje pravdi odgovornih za ubijanje 13 civila i ranjavanje 24 ljudi koji su bežali od zločinačke akcije “Oluja” predata je Sudu za ratne zločine na potvrđivanje.

U tom bezumnom raketiranju poginuli su:

Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34), poginuli su tog kobnog dana, a još pedesetak osoba je ranjeno, ponajviše dece.

Ustaški mediji su očigledno poveli totalnu kampanju protiv Vučića i Srbije samo zato što predsednik naše zemlje traži pravdu za pobijenu srpsku decu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading