PREDSEDNIK VUČIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA: Smrt šeika Al Nahjana je veliki gubitak!

Autor: Republika

Vesti

13.05.2022

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Abu Dabija, šeika Kalifa bin Zajeda Al Nahjana.

PREDSEDNIK VUČIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA: Smrt šeika Al Nahjana je veliki gubitak!

Foto: printscreen

Predsednik Ujedinjenih Arapski Emirata i emir Abu Dabija šeik Kalifa bin Zajed Al Nahjan premiuo je danas u 73. godini.

Ovim povodom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio telegram saučešća.

"Duboko me je pogodila vest o smrti Njegovog veličanstva šeika Kalifa bin Zajeda Al Nahjana, iskrenog prijatelja naše zemlje i čoveka kojeg su krasile neke od najvrednijih i najređih vrlina. 

Smrt čovekova meri se po njegovom životu – po snazi karaktera, moralnim načelima kojih se pridržavao, po mudrosti kojom se rukovodio, kao i po spremnosti da nesebično pomogne i pravično prosudi. Čovek posvećen veri i tradiciji, ali sa izuzetnim sluhom za vrednosti savremenog sveta, šeik Kalifa je svoju zemlju svrstao u jednu od najvećih sila regiona, podigavši je na tron modernih i snažnih država sveta.

Njegovo veličanstvo šeik Kalifa je upravo najvišim ljudskim vrednostima posvetio ceo život, vodeći svoj narod sigurnom i mudrom rukom ka sveobuhvatnom napretku i dobrobiti, neumorno radeći i u najtežim vremenima, čime je stekao ogroman ugled i brojne prijatelje i na globalnom nivou. 

Izražavam najdublje saučešće porodici i sunarodnicima Njegovog veličanstva. Neka budu ponosni i neka slave njegov život.

Neka mu Bog podari rajska naselja i obilati blagoslov", navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading