NAJLEPŠE SE SVAĐAM SA DAČIĆEM: Mihajlovićeva bez uvijanja o VLADI, MUŠKARCIMA, KOLEGAMA

Autor:

Vesti

05.01.2018

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima koju Srpsku naprednu stranku koriste da bi se obogatili mesto je u zatvoru, baš kao što je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poručuje potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Zorana Mihajlović

U intervjuu za Srpski telegraf otkrila je da su joj "najlepše" svađe sa Ivicom Dačićem i Nebojšom Stefanovićem, ali i kakav odgovor bi dala muškarcima koji postavljaju indiskretna pitanja.

U novogodišnjem broju Srpskog telegrafa Aleksandar Vučić je priznao da se kaje što ne provodi više vremena sa decom. Zbog čega se vi kajete?

- Da, to je bio odgovor predsednika Aleksandra Vučića na moje pitanje. Ne kajem se ni zbog čega što sam u životu uradila. Ipak, bude mi krivo kad vidim koliko trpi moj sin u odrastanju zbog načina na koji radim ovo što radim. Ali to je moj izbor.

Medutim, predsednik Vučić je u tom intervjuu rekao mnogo važniju stvar: najavio je obračun sa svima onima u SNS koji koriste stranku i poziciju koju su dobili zahvaljujući stranci za ličnu korist. Rekao je da je takvima mesto u zatvoru, a ne u SNS! To je značajna poruka koja će, verujem, obeležiti ovu godinu. Jer znam da je SNS mnogo bolji od jednog na sreću manjeg broja onih koji ga predstavljaju, kao što smo mi kao narod bolji od popriličnog broja onih koji govore da su predstavnici naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ministri u Vladi Srbije na novogodišnjem prijemu

Nemam problem da kažem "izvini" kad pogrešim

U duhu praznika koji je pred nama da li biste bili spremni da se pomirite sa stranačkim kolegama s kojima ste ulazili u žestoke rasprave?

- Nemam problem da kažem "izvini" kad pogrešim, kao što uvek uz argumente branim svoj stav kad verujem da sam u pravu. Nisam svađalica, to znaju moji prijatelji, porodica, ali imam i imaću uvek svoj stav. Tako vaspitavam i sina jer ne možemo i ne treba svi da mislimo isto. Ni sa kim nisam u svađi i ako neko misli da je u svađi sa mnom, odmah odgovaram da nisam i da sam tu uvek da razgovaram.

S kim se "najlepše" svađate?

- Volim i konstruktivne diskusije sa Ivicom Dačićem, Dušanom Vujovićem, Jadrankom Joksimović, Nebojšom Stefanovićem, volim da čujem argumente Rasima Ljajića, Slavice Đukić Dejanović i Gorana Kneževića jer iz tih razgovora izlaze dobri predlozi kako bismo imali bolje rezultate. Ne volim one koji koriste buku ili silu umesto argumenata. Takvi i izmišljaju moje veze sa Šapićem samo zato jer je moj sin bio na nekoliko treninga vaterpola, izmišljaju koliko sam para potrošila na doček Nove godine, kako radim za Amerikance i organizujem državni udar i dokle će više da me trpi Vučić. I onda se zapitam kako ti ljudi uopšte žive sa tolikom mržnjom u svojim životima.

Borite se za prava žena i protiv predrasuda. Kada muškarac pita ženu: "Koliko si ih imala pre mene", kakav odgovor biste mu vi dali?

- Taj ko bi me tako nešto pitao nikada ne bi bio pored mene. Moja poruka devojkama je: "Verujte u sebe, učite, obrazujte se i nikada ne zavisite ni od koga. Poštujte sebe i druge jer kakav je status žena u društvu takav je i status čitavog društva."

A šta kada kaže: "Lepše ti stoji kecelja od te haljine"?

- Moja sreća je što je sve to meni strano, ali kada bi mi rekao, odgovorila bih: "Super, a sada dođi da probaš!" Da me ne razumete pogrešno, nije problem da žene kuvaju i spremaju, već da se u dogovoru posao u porodici što je moguće više deli. Kao što žena nije rođena da bi kuvala, tako i muškarac nije rođen samo da bi išao na posao. Postoje i zemlje koje imaju zakon za jednake plate muškaraca i žena, tako da se vremena menjaju.

Ne krijete partnera kao većina vaših kolega. Možda nije umesno, ali da ipak pitamo: "Da li planirate uskoro da se venčate, da pravite svadbu?"

- U pravu ste, pitanje nije umesno. Ali ko zna, možda me Vladimir iznenadi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading