PREDSEDNIK SRBIJE SE SASTAJE SA OLAFOM ŠOLCOM: Vučića u sredu dočekuje nemački kancelar

Autor:

Vesti

29.04.2022

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački kancelar Olaf Šolc primiće u Berlinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim će razgovarati o aktuelnim temama – ratu u Ukrajini, ekonomskoj situaciji, bilateralnim odnosima, najavljeno je iz nemačke vlade.

PREDSEDNIK SRBIJE SE SASTAJE SA OLAFOM ŠOLCOM: Vučića u sredu dočekuje nemački kancelar

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Portparol nemačke vlade Volfgang Bihner saopštio je da će Olaf Šolc u sredu u 17.30 razgovarati sa predsednikom Vučićem u zgradi Vlade u Berlinu.

"Glavne teme razgovora biće ruski rat protiv Ukrajine, kao i bilateralna, ekonomska i regionalna pitanja", najavio je Bihner.

Vučiću će to biti prvi susret sa novim nemačkim kancelarom Šolcom.

Takođe, tog dana, Šolc će primiti i premijera privremenih prištinskih vlasti Aljbina Kurtija.

"U središtu razgovora biće dalje usaglašavanje u vezi sa ratom u Ukrajini, kao i bilateralne i regionalne teme", naveo je Bihner u saopštenju.

Inače, prošlog meseca u Beogradu i Prištini boravila je šefica nemačke diplomatije Analena Berbok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Ana

29.04.2022 22:02

Aleksandar Vucic se zalaze da evropski put Srbije bude sto napredniji i efikasniji i na mudar nacin balansira izmedju velikih pritisaka Evrope i ciljeva koje Srbija ostvaruje na tom istom evropskom putu. Srbija dosta dobija iz evropskih fonfova i ne moze zanemariti taj doprinos a istovremeno ne moze pasti pod uticaj i uvesti sankcije Rusiji ciju je podrsku oduvek imala i ima i dalje, zaista je veliki uspeh lidera kakav je Vucic da odrzi balans kakav se od njega ocekuje.

Luka

30.04.2022 05:39

Susret predsednika Srbije Aleksandra Vučić i nemačkog kancelara Olafa Šolca u sredu, u središtu njihovog razgovora biće dalje usaglašavanje u vezi sa ratom u Ukrajini, kao i bilateralne i regionalne teme.