VELIKA ČAST! Predsedniku Vučiću povelja počasnog građanina Gradiške

Autor:

Vesti

24.04.2022

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povelja počasnog građanina dodeljena je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana Gradiške u Republici Srpskoj.

VELIKA ČAST! Predsedniku Vučiću povelja počasnog građanina Gradiške

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Povelja je dodeljena u znak zahvalnosti što je, zajedno sa Vladom Srbije pomogao izgradnju Doma kulture "Srbija" u Novoj Topoli, otvorenog krajem 2020. godine, kao i novog objekta dečijeg vrtića u Brestovčini.

Povelju je rukovodstvo Grada na sinoćnoj svečanoj akademiji uručilo savetniku Vučića Miloradu Veljoviću koji je u ime predsednika Srbije čestitao Gradišci.

Veljović je rekao novinarima da je Srbija ekonomski ojačala, zahvaljujući čemu je ta zemlja u mogućnosti da pomogne i Republici Srpskoj, prenosi RTRS.

- Suština je da se celi ovaj region mora razvijati, što je interes svih. Niko ne treba da bude protiv razvoja na ovim prostorima - istakao je Veljović.

On je rekao da će Vučić uvek pomagati Srpsku i krajeve BiH, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Srbija je ekonomski jaka da može da pomaže i BiH

- Osnova je da svi ekonomski jačamo kroz projekat - Otvoreni Balkan, što u Srbiji već daje pozitivne rezultate, kao i u Severnoj Makedoniji i u Albaniji - naglasio je Veljović.

On očekuje da se i druge zemlje Balkana tome pridruže radi dobrobiti za svoje građane.

Veljović je dodao i da Srbija potpuno poštuje teritorijalni integritet BiH, ali niko Srbiji i Srbima ne može zabraniti da vole Republiku Srpsku, navodi RTRS.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je povodom Dana grada - 24. aprila rekao da je povelja Vučiću zaslužena zbog njegovog neizmernog zalaganja za razvoj Srpske i Gradiške.

Akademija je održana u gradiškom Kulturnom centru, gde su uručene povelje i zahvalnice i drugim pojedincima, ustanovama i preduzećima koji su doprineli razvoju Gradiške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Zeljko

24.04.2022 16:45

Lep gest povodom Dana Gradiške u Republici Srpskoj, tamošnji srpski narod takođe ceni Vučića.

Joxa

24.04.2022 16:47

Narod Gradiške zna da ceni i poštuje sve što je predsednik uradio za njih i njihov kraj.

Ana

24.04.2022 17:15

Svaka cast za Republiku Srpsku koja ceni i postuje sve sto je ikada Srbija uradila i doprinela njenom razvoju. Svaka cast i za Aleksandra Vucica koji je inicijator svih dobrih dela. Koji se trudi svojski da Republici Srpskoj ne manjka nista sta je Srbija u mogucnosti da joj obezbedi i pomogne.

Vera

24.04.2022 18:07

Vucic je svojim radom pokazao konkretne rezultate: Srbija ce uvek pomagati RS i krajeve BiH da se razvijaju. Zasluzio je tu veliku cast!