JOVANA JE NA VAŽNOJ FUNKCIJI U VLADI SRBIJE: Evo kako izgleda Đinđićeva ćerka danas - imala je samo 13 godina kada joj je otac ubijen

Autor:

Vesti

15.04.2022

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Đinđić, nekadašnji premijer Srbije i predsednik Demokratske stranke, iza sebe je ostavio dvoje dece. Jovana i Luka danas su uspešni mladi ljudi koji koračaju svojim putem, dostojanstveno i hrabro, kao nekada njihov otac.

JOVANA JE NA VAŽNOJ FUNKCIJI U VLADI SRBIJE: Evo kako izgleda Đinđićeva ćerka danas - imala je samo 13 godina kada joj je otac ubijen

Foto: Printskrin

Jovana, koja je imala 13 godina kad je ubijen, slika je i prilika majke Ružice. Od nje je nasledila lepotu i stas, a od harizmatičnog političara, najomiljenijeg u novijoj srpskoj istoriji, veštinu govorništva i javnog nastupa.

Odrastala je daleko od očiju radoznalog sveta i medija koji su se neprestano raspitivali za porodicu tragično nastradalog premijera. Diplomirala je komunikologiju na univerzitetu Singidunum 2013. godine, u roku. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je u Londonu, a 2017. postala koordinator za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

Ćerka Zorana Đinđića danas radi u Vladi Srbije, gde je angažovana u timu nadležnom za razvijanje i sprovođenje politike socijalnog uključivanja, kao i za pružanje podrške resornim ministarstvima u tom domenu, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Jovana je diplomirala 2013. godine na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta "Singidunum", na smeru Komunikologija. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je na koledžu u Londonu.

Republika

Foto: Printskrin

Jovana Đinđić

 

- Jovana je od marta do septembra 2016. stažirala u timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivanja Roma i Romkinja i inkluzivnog obrazovanja. Od oktobra do decembra 2016. stažirala je u grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva radila je kao programska asistentkinja, a od juna 2017. ona je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava - navodi se u njenoj biografiji na zvaničnom sajtu tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Jovana je bila jedan od najboljih studenata i nikada se nije pozivala na činjenicu da je ćerka nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije Zoran Đinđića. Profesori su je opisivali kao veoma savesnu, vrednu i skromnu.

- Jedne godine je kao vrhunski student dobila stipendiju, ali je odbila da je primi. Rekla je da ima novca da plati studije, a da bi stipendiju trebalo da dobije neko kojem je potrebnija - govorili su Jovanini profesori 2013. za „Večernje novosti“ .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Bojan

15.04.2022 12:27

Davanje odgovornih poslova samo jer je neko neciji rod JE ZLOCIN.

Odgovori 15 4
pero

15.04.2022 13:07

zasto se na poslove u Vladi Srbije primaju osobe bez konkursa, i sa privatnih fakulteta., kada su sbi upoznati kako se tamo Diplome dobijaju.

Odgovori 11 1