Naoružani pripadnici ROSU uleteli u Štrpce! Novi teror nad Srbima na Kosovu!

Autor:

Vesti

08.04.2022

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce.

Naoružani pripadnici ROSU uleteli u Štrpce! Novi teror nad Srbima na Kosovu!

Foto: Tanjug/AP

Više naoružanih pripadnika ROSU upalo je danas u podne u pratnji predstavnika takozvane Carine u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce u potrazi za srpskom robom, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Dalje je naveo da su "oni su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija."

- Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama. U te svrhe, Kurti koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez - istakao je Petar Petković i zaključio:

- Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
SM

10.04.2022 20:15

Kurti, ako želiš da jedeš Plazmu i Smoki, ne trebaju ti ovi jadnici sa puškama i bombama - dovoljno je da udješ u prodavnicu i platiš, pa jedi do mile volje. Ako ti ne bude dovoljno, ne brini, stiže iz Srbije nova pošiljka. P.S. Drago mi je da ti se Plazma i Smoki sviđaju, znaš šta valja.