LONČAR: ĐILAS LAŽE - mi radimo, činjenice potvrđuju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.01.2018

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši gradonačelnik Dragan Ðilas izjavio je da je aktuelna vlast "ukinula treći pokušaj vantelesne" oplodnje, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar ističe da je reč o još jednoj laži predstavnika poraženog režima, i da ga iznenađuje spremnost na zloupotrebu osećanja građana, čak i onih najintimnijih i najsenzibilnijih.

RepublikaFoto: Tanjug
Ministar zdravlja navodi da je to besramna laž, te da činjenice govore drugačije

- Znate, kad vidite te ljude koji su dobili decu iz vantelesne, ono što smo radili, pa ih sretnemo u igraonici sa svojom decom, pa se oni zahvaljuju, pokazuju mi te klince i kažu - hajde opet. A, vidim da je ova vlast ukinula taj treći pokušaj vantelesne. Onda je ta podrška meni bitna - rekao je Ðilas, kako ga citira Kurir.

Ministar zdravlja navodi da je to besramna laž, te da činjenice govore drugačije:

- Činjenice govore da je od 25. juna 2016. godine svim osiguranicima osnovnog zdravstvenog osiguranja u Srbiji omogućen besplatni treći pokušaj vantelesne oplodnje. I to u pet državnih klinika i u 11 privatnih, koje su sklopile ugovor sa RFZO, što nikada ranije nije bio slučaj - rekao je Lončar za Tanjug i ukazao da je država, uz to, sada povećala granicu za treći pokušaj i ona je - 42 godine. 

Građani Srbije godinama su, ističe Lončar, bili taoci političara i tajkuna na vlasti, kojima su interesi građani bili na poslednjem mestu, a građani su na izborima kaznili takvu politiku i jasno pokazali šta misle o tajkunskim političarima. 


- Ne iznenađuju zato pokušaji tih poraženih snaga da lažima i obmanama ponovo prevare građane i probaju da se dokopaju prilike da opet pljačkaju i državne budžete koriste za lične interese. Ipak, iznenađuje njihova spremnost da zloupotrebljavaju osećanja građana, čak i ona najintimnija i najsenzibilnija - istakao je on. 

Uz podatke o finansiranju trećeg pokušaja vantelesne oplodnje, Lončar podseća da je 11. februara 2017. godine, Pravilnikom o izmeni i dopuni Pravilnika o sadržaju i obimu prava na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i o participaciji za 2017. godinu, utvrđeno pravo na lečenje neplodnosti postupcima BMPO kod žena do navršenih 42 godine starosti u momentu započinjanja procesa BMPO. 

- U 2017. godini upućeno je oko 1.600 osiguranih lica na proces lečenja neplodnosti postupcima BMPO u zdravstvene ustanove u Planu mreže, a proces je završen kod oko 800 osiguranih lica. Istovremeno, još 2.450 osiguranih lica upućeno je na proces lečenja neplodnosti postupcima BMPO u privatne zdravstvene ustanove, a proces je završen kod 1.240 osiguranih lica - precizirao je Lončar.

Ministarstvo će, ističe Lončar, nastaviti sa ulaganjem i unapređenjem zdravstvenog sistema, koji je, posle vlasti tajkunsko-političke koalicije, zatečen kao ubedljivo najgori u Evropi, jer to građani, kaže Lončar, a ne tajkuni, očekuju od aktuelne vlasti.

- I ni jedna besramna laž nas neće na tom putu zaustaviti - naglasio je.

Prema njegovim rečima, već tokom februara ove godine očekuje nas stupanje na snagu podzakonskih akata, koji će omogućiti zamrzavanje jajnih ćelija, embriona i spermatozoida na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, kako za ustanove u Planu mreže, tako i za ustanove Van plana mreže. 

- Dok drugi lažu najbolje što znaju, naše je da radimo najbolje što umemo - zaključio je ministar Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Mirko

02.01.2018 15:36

Razumem da Đilas nema dobar program ili jake rezultate iza sebe na koje bi se pozvao,ali šta mu treba da iznosi neistine?Ponašanje mu je na nivou adolescenta.

Beogradjanin979

02.01.2018 15:59

Djilas samo to zna da laze, a naravno i da krade to mu je isto hobi!!

Beogradjanin979

02.01.2018 16:00

Djilas laze, a Vlada Srbije radi najbolje sto moze!

Nikolica91

02.01.2018 16:03

Djilas baron!