BRAĆA HODŽIĆ NEMAJU NI STIDA NI SRAMA! Murat ne da fotelju, a Mirsad posećuje grob albanskog teroriste Jašarija!

Autor: Republika

Vesti

31.03.2022

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Murat Hodžić, direktor osnovne škole "12. decembar" u Sjenici ponovo je jedini kandidat za ovu funkciju. Po peti put se kandidovao za mesto direktora nakon izlaska konkursa koji je objavljen 9. marta. 2022.

BRAĆA HODŽIĆ NEMAJU NI STIDA NI SRAMA! Murat ne da fotelju, a Mirsad posećuje grob albanskog teroriste Jašarija!

Foto: Privatna arhiva

Kako je za Republiku ispričao izvor iz Sjenice, Hodžić vedri i oblači ne samo u ovoj školskoj ustanovi gde je strah i trepet, već i u samom gradu.

- U pitanju je lice koje je okrivljeno za teške zloupotrebe službenog položaja za koje ima čak šest krivičnih prijava. Kao visoko pozicionirani član SDA i najbliži saradnik Sulejmana Ugljanina predvidio je 1991. prvu grupu Bošnjaka koji su išli u Tursku na obuku za ratna dejstva protiv ustavnog poretka države Srbije. Rukovidio je naoružavanjem mesnog stanovništva i prodajom nelegalnog oružja i za ista dela biva uhapšen zajedno sa svojim bratom Mirsadom  Hodžićem. Izvesno vreme provodi u zatvoru, i posle izlaska nastavlja sa svojim retrogradnim aktivnostima, i napadima na sve što nosi i prefiks srpsko. Istovremeno pod patronatom Ugljanina vrši bezbroj malverzacije i raznih korupcionaških afera. Pronevera novca od izgradnje džamije, pronevera budžetski sredstava opštine Sjenica i školske uprave izvodi radive bez tendera vrši primanja radnika na svoju ruku čak i rođaka iz Crne Gore i Prijepolja - pobrojao je teške optužbe naš izvor.

Foto: Privatna arhiva

Mirsad Hodžić (skroz levo) pored Sulejmana Ugljanina

Međutim, kada smo pozvali Murata Hodžića vrlo ljubazno je pristao da odgovori na sva naša pitanja. On tvrdi da napadi na njega imaju političku pozadinu i da se ponavljaju svaki put pred izbore.

- Ja sam već 20 godina direktor škole, nemam šta da krijem i evo pozivam vas da dođete u Sjenicu u školu da porazgovarate sa nastavnicima, učenicima, roditeljima, da pitate bilo koga u gradu  za mene. Sve to što su vam rekli je laž i svaki put pred izbore nađe se neko da me po političkoj osnovi proziva za sve i svašta. U ostalom kako ja mogu da ucenjujem ili pretim bilo kome da glasa za mene kada je glasanje za direktora škole potpuno tajno - rekao je Hodžić.

On naglašava da su ispoštovane sve zakonom predviđene obaveze, oglas sa direktora škole je objavljen u listu Poslovi, jer nisu u obavezi da se oglašavaju u Službenom glasniku, a oglas je okačen i na oglasnu tablu škole.

- Ne znam da li sam ja jedini kandidat za mesto direktora, čekamo da vidimo da li će putem pošte stići neka prijava. U skladu sa zakonom formirana je komisija u koju čine jedan učitelj, jedan nastavnik i vannastavno osoblje koji će nadgledati izbor direktora. O tome kako radim najbolje govori podatak da nam je pre dva meseca bila inspekcija iz Beograda, sve su proverili i ni najmanju zamerku na naš rad nisu imali - naglasio je Hodžić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Murat Hodžić

Na naše pitanje da li je tačno da ima krivične prijave za brojna dela, Hodžić je to kategorički demantovao.

- Neman ni jednu krivičnu prijavu i taj ko vam je to rekao masno laže. Da bih bio direktor škole, a ja sam na tom mestu već 20 godina, moram da imam potvrdu iz MUP i suda da nisam krivično gonjen, sve je to politika. Nisam bio ni u Turskoj početkom devedesetih kao što se priča, znam neke iz Sjenice koji su bili, ali ja nisam što se lako da proveriti uvidom u pasoš. Svaki put pred izbore nađe se neko ko će da me blati. Znate kako, mi smo mešovita sredina u kojoj žive Srbi i Bošnjaci, ne znam zašto neko pokušava da napravi neko trvenje među nama što može biti vrlo opasno - rekao je Hodžić.

Ne mogu da govorim u ime brata

Na naše pitanje da li je tačno da je njegov brat Mirasd posećivao grob albanskog teroriste Adema Jašarija na Kosovu, Hodžić kaže da ne može da
govori u ime svog brata.

- Što se tiče mog brata Mirsada on je narodni poslanik u republičkom parlamentu. Znam da je sa nekom političkom delegacijom išao na Kosovo ali šta je tamo radio, gde je bio i šta posećivao to zaista ne znam. Ali znam da je on lično montirao žičaru na Žari da deca imaju gde da se skijaju - rekao je Murat Hodžić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading