NOVI UDAR NA SRBE: Kurti sazvao sednicu Saveta za bezbednost - napraviće ludački potez!

Autor:

Vesti

24.03.2022

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer lažne države Aljbin Kurti izjavio je da je identifikovano 10 srpskih desničarskih ekstremističkih organizacija koje pokušavaju da destabilizuju bezbednosnu situaciju na tzv. Kosovu i najavio za sutra sednicu Saveta za bezbednost, prenosi Koha.

NOVI UDAR NA SRBE: Kurti sazvao sednicu Saveta za bezbednost - napraviće ludački potez!

Foto: Youtube/ATV

Govoreći o bezbednosnoj situaciji na tzv. Kosovu nakon tenzija koje su nastale usled izbijanja rata u Ukrajini, Kurti je rekao da se kosovska vlada intenzivno sprema kako ne bi bila iznenađena bilo kakvim mogućim napadom na lažnu državu Kosovo. 

- Na (tzv.) Kosovu postoji 10 srpskih ekstremističkih organizacija koje propagiraju mržnju, ne samo nacionalnu već i versku, i koje imaju srednjovekovni duh mističnog pravoslavlja i koje su jednom nogom u Beogradu, a drugom u Moskvi. Postoje organizacije poput 1939 i Car Lazar, pominjem samo dve, ali ima i drugih - rekao je Kurti i naveo da je Obaveštajna agencija Kosova podatke do kojih je došla uputila tužilaštvu.

On je, kako je prenala Koha, rekao da su to organizacije za koje veruje da osim što imaju veze sa vladom u Beogradu, mogu da imaju i veze sa ruskim humanitarnim centrom u Nišu.

Govoreći o mogućnosti da Rusija destabilizuje Kosovo, Kurti je naveo da, nakon okupacije Ukrajine, međunarodna zajednica i narodi Balkana neće dozvoliti da se Ukrajina ponovi na Balkanu.

On kaže da su sednice Saveta za bezbednost učestale, a da će sutra biti održana nova sednica. 

- Bili smo često na sednicama Saveta za bezbednost gde razgovaramo o najnovijim informacijama, obavljamo najnovije pripreme, kako u pogledu opreme, tako i zapažanja i aktivnosti. Imamo sastanak i sutra. Intenzivno se pripremamo da ne bude iznenađenja i da institucije budu sinhronizovane i spremne za svaki napad na Kosovo bilo koga - rekao je Kurti u intervjuu za KTV. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading