DRAGAN MARKOVIĆ PALMA OTVORIO NAJSAVREMENIJI VRTIĆ U JAGODINI: Svaki čovek vredi onoliko koliko iza sebe može dela da ostavi! (FOTO)

Autor:

Vesti

20.03.2022

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Jagodini je otvoren najsavremeniji vrtić koji se prostire na površini od 1.080 kvadratnih metara i koji će moći da primi 110 mališana.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA OTVORIO NAJSAVREMENIJI VRTIĆ U JAGODINI: Svaki čovek vredi onoliko koliko iza sebe može dela da ostavi! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Novoizgrađena zgrada nalazi se u sklopu dečjeg vrtića ,,Pivara“, čija je zgrada, takođe, renovirana. Vrtić je svečano proglasio otvorenim predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, koji je, tom prilikom, rekao da svaki čovek, ili lokalna samouprava, vrede onoliko koliko iza sebe mogu da ostave dela.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Dragan Marković Palma

- Ovo je treći vrtić koji smo napravili, jer se borimo protiv bele kuge. Borba protv bele kuge je i cena vrtića, koja je u Jagodini najniža u Srbiji, zatim besplatan prevoz za roditelje koji decu dovoze autobusom u vrtić. Borba protiv bele kuge je i sala za fizičko vaspitanje, koja je najsavremenija u Srbiji, jer nam je želja da deca budu zdrava. Tako ćemo doći do novih talenata u sportu - istakao je Dragan Marković Palma na otvaranju vrtića.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Dragan Marković Palma

Marković je, takođe, napomenuo da je Jagodina jedini grad koji šalje decu na more besplatno. Da deca maju besplatan autobuski prevoz, kao i svi građani,  i da je u organizaciji grada više od 50.000 ljudi putovalo u inostranstvo.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Dragan Marković Palma

- Grad koji za vreme pandemije korona virusa gradi vrtiće, kulturni centar, fabrike, je uspešan grad i sve te projekte mi sami finansiramo. Što se tiče vrtića, želim da se deca što više rađaju, da nam budu srećna, jer su ona smisao našeg života i naša budućnost - zaključio je Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina. Vrtić ,,Pivara“ jedan je od retkih u Srbiji koji ima i senzornu sobu za decu sa smetnjama  u razvoju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Gaga

23.03.2022 19:03

Divno je sto je otvoren novi vrtic, bravo za to! Ali u Jagodini postoji Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju, "Sv. Trifun" koji funkcionise u okviru Gradskog centra za socijalni rad i ima tri dnevna boravka: Dnevni boravak za decu i omladinu sa autizmom (osnovan 1977.god.), Dnevni boravak za decu sa cerebralnom i decijom paralizom i Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju. I za sve ove decenije niko nije ucinio nista (osim nekoliko krecenja) za poboljsanje uslova funkcionisanja i rada dece-korisnika.Jos uvek su marginalizovani u nasim drustvanim zajednicama.