(VIDEO) VUČIĆ U SJENICI: Počeli radovi na novoj školi i deonici auto-puta - od Beograda do Novog Pazara za 2 sata

Autor:

Vesti

20.03.2022

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Sjenici, gde će prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju nove škole i početku radova na izgradnji deonice Požega-Duga Poljana na auto-putu "Miloš Veliki".

(VIDEO) VUČIĆ U SJENICI: Počeli radovi na novoj školi i deonici auto-puta - od Beograda do Novog Pazara za 2 sata

Foto: TV Pink/printscreen

U 10 časova je položen kamen-temeljac za izgradnju nove Osnovne škole „Svetozar Marković" u Sjenici.

11.15 - Vučić stigao na obeležavanje početka radova na izgradnji deonice Požega-Duga Poljana na auto-putu "Miloš Veliki" (E-763)

Predsednik je u obraćanju rekao da će od Pazara do Duge Poljane vožnja trajati dvadesetak minuta, a da će se od Beograda do Pazara dolaziti za samo dva sata sigurne i lagane vožnje.

On je naglasio da je mnogo puta o tome razgovarao sa pokojnim muftijim Zukorlićem i Rasimom (Ljajićem) i da su malobrojni verovali a evo sad ćemo dosanjati taj san i za samo 4 godine imati auto-put koji je inače jako težak jer je jedna deonica sva u mostovima i tunelima a to je jako teško i mnogo skupo.

10.30 - Počelo obraćanje predsednika Vučića, a zatim položen kamen temeljac

Na samom početku pozdravio je sve okupljene. Poručio je žiteljima Sjenice da će u osnovnu školu, koja će biti najmodernija u Srbiji, biti uloženo 7,2 miliona evra a potom i 6 miliona evra u dom zdravlja koji će imati i operacione sale i porodilište.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

 

 

Naglasio je i da od Drugog svetskog rata u Sjenicu nije uloženo koliko je to sada, a zatim je izazvao oduševljenje okupljenih Bošnjaka rekavši da želi da oda počast i rahmetli muftiji Zukorliću s kojim je dogovarao brojne projekte za budućnost i razvoj Sjenice i drugih delova tog kraja Srbije.

 

 

10.00 - Vučić je oko 10 časova pristigao u Sjenicu.

Predsednik je razgovarao sa okupljenima i zvaničnicima koji su ga dočekali

- Oni koji podižu škole rade mnogo. Onaj koji gradi puteve, bićemo bliže i Beogradu i Sarajevu. Prethodnih 100 godina niko ovoliko nije za Sandžak uradio - rekao je muftija. 

- Ovo će biti najbolja škola u Srbiji, sa zatvorenim bazenom - rekao je predsednik.

 

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

 

- Ovo je velika stvar sve što smo uspeli da uradimo ovde kada je ovakva situacija u svetu  - naveo je Vučić. 

Predsedniku je predstavljen projekat - kako će škola tačno izgledati. 

- Sjenica je odgajila dosta sportista i mnogo talentovane dece - naveo je Vučić. 

- Sjenica zaslužuje najbolju školu u Srbiji, ovde je najhladnije, hladnije je samo u Sibiru - našalio se muftija. 

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

 

 

Veliki broj građana aplauzom je pozdravio dolazak predsednika. 

Direktora škole posebno je pozdravila predsesnika i pozdravila ga u ime svih koleginica i kolega škole Svetozar Marović. 

- Ovaj kamen-temeljac je naš dijamant, naša baza obrazovanja, naše progresivno društvo, izvor čiste vode kako je govorio Muamer Zukorlić - rekla je ona. 

Podsetimo, predsednik Vučić najavio je da će još danas prisustvovati potpisivanju sporazuma u vezi sa auto-putem Sjenica-Požega, i da se posle više neće pojavljivati na bilo kakvom otvaranju do izbora.

– U nedelju ćemo potpisati ugovor sa Kinezima za deonicu Sjenica-Ivanjica-Arilje-Požega i Požega ka Boljaru. Počinjemo da gradimo veliku školu u Sjenici i Novom Pazaru. Neću posle toga više da se pojavljujem na bilo kom otvaranju – najavio je juče Vučić.

Tokom vožnje na otvaranju brze pruge Beograd – Novi Sad za putnički saobraćaj, Vučić je novinarima kazao da je ranije najavio da se neće pojavljivati u državnoj funkciji nedelju do dve pred izbore.

– Samo ću se pojavljivati na političkim skupovima, da ne bi kukali (politički protivnici) zašto su izgubili – poručio je on.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Sanja

20.03.2022 09:45

Polaganjem kamena temeljca za školu u Sjenici Srbija je još jednom pokazala da ne pravi razliku ni u jednoj opštini i da nam je obrazovanje najvažnije!

Borislav

20.03.2022 10:02

Ulaganje u primarnu zdravstenu zaštitu je ulaganje u prevenciju bolesti i stanja a samim tim i u zdraviju populaciju.

Tara

20.03.2022 12:01

Decenijama nije ulagano u Sjenicu,to je sramota ljudi koji su nekada vodili Srbiji. Vučić želi da uloži i pomogne svakom delu Srbije. Sjenica će uz pomoć vlasti dobiti novi,bolji,lepši izgled. Sjenica će uskoro biti razvijena,opština za ponos.

Beba

21.03.2022 00:31

Deca su ukras sveta i naše blago, za njih i treba raditi i u njih treba ulagati.