SRBIJO BUDI PONOSNA: Brza pruga za još JAČE prijateljstvo između SRBIJE i MAĐARSKE - ovo je ISTORIJSKI dan za našu zemlju

Autor:

Vesti

19.03.2022

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je neverovatno, pruga će puno da znači za posao, biće veza između južne i centralne Evrope", istakao je predsednik.

SRBIJO BUDI PONOSNA: Brza pruga za još JAČE prijateljstvo između SRBIJE i MAĐARSKE - ovo je ISTORIJSKI dan za našu zemlju

Foto: ST/N. PANČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom vožnje brzim vozom kojom je otvorena brza pruga Beograd – Novi Sad, da ne može da sakrije radost što je Srbija dobila prvu brzu prugu.

Vučić je istakao da će ta pruga biti i simbol prijateljstva i saradnje Srbije i Mađarske.

– Viktor Orban je rekao da je ovo nova era za nas, i zaista jeste. Stižemo do Novog Sada za 33 minuta – rekao je Vučić.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Viktor Orban

Dodao je da će pruga dodatno zbližiti Srbe i Mađare, kao i da će kada bude gotova cela pruga do Mađarske moći iz Beogada da se stigne tamo za samo dva sata i 40 minuta.

– Ovo je neverovatno, pruga će puno da znači za posao, biće veza između južne i centralne Evrope – rekao je Vučić i zahvalio premijeru Mađarske Orbanu koji je konstatovao da Srbija i Mađarska sada imaju mnogo bolju saradnju i da samo saradnjom između država može da se uspe u budućnosti.

– Vaš predsednik i ja smo uložili mnogo truda proteklih godina da bismo izgradili prijateljstvo dve zemlje, to je potpuno novi pristup. Ubedii smo većinu Srba i Mađara kako da idemo napred i ka budućnosti. Dobio sam dobrog partnera, sretao sam mnoge ljude koji samo govore a ništa ne rade – Vučić je odlučan i precizan i zahvalan sam vašem predsedniku – rekao je Orban novinarima.

Radost zbog otvaranja pruge sa novinarima je podelila i Ana Brnabić rečima da smo ranije brzu prugu mogli samo da sanjamo.

– Pričamo koliko je danas Srbija drugačija zemlja, i ići ćemo brzim vozom u budućnosti i do Niša i Preševa. Srbija je sada druga zmelja i kako kaže ministar Momirović – Srbija je sada Zapadna Evropa – rekla je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading