KARLEUŠA PRIZNALA KOLIKO JE KOŠTA BRITAK JEZIK: UVEK NAJE*EM ZBOG POLITIKE

Autor:

Vesti

31.12.2017

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštar jezik često ju je skupo koštao, a zbog političkih stavova koje iznosi bez zadrške često naje*e, kaže Jelena Karleuša. Iako je za naš novogodišnji broj stala rame uz rame sa šefom diplomatije, ne krije da joj je političar broj jedan Čedomir Jovanović.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Jelena Karleuša

Između sednice Vlade i sastanka sa stranim ambasadorima, šef srpske diplomatije, na našu molbu, ugostio je u Ministarstvu spoljnih poslova Jelenu Karleušu. Diva je u razgovoru za Srpski telegraf otkrila koliko je koštao britak jezik, kao i to da li je na strani vlasti ili opozicije.

Da ste na mestu šefa diplomatije, sa kojom državom bismo imali najbolje bilateralne odnose?

- Smatram da ja, sudeći po broju svetskih medija koji izveštavaju o meni, vrlo lepo promovišem Srbiju u svetu. Mnoge evropske nacionalne televizije su pravile reportaže o meni, poput RTL, Pro 7, TRT... Svaki svoj odgovor koristila sam da pričam manje o sebi, a više o Srbiji, iz koje dolazim. Prati me ogroman broj svetskih faca po društvenim mrežama, sa kojima sam u komunikaciji i koje stalno zovem da dođu u Beograd. Koristim muziku, modu i izgled da svetu pokažem da smo vrlo interesantni i ukorak sa vremenom. Tako da smatram da sam jedna nova, moderna i vrlo medijski moćna vrsta ambasadora Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ivica Dačić i Jelena Karleuša

Ako bi se Ivica Dačić kojim slučajem našao kao takmičar gde ste vi član žirija, koji taster biste mu pritisli?

- Ne ocenjujem ja samo pevanje već i ličnost kandidata, stav, pojavu, način na koji zrači... Ivica je izrazito harizmatična ličnost. Iza naizgled bezazlenog i simpatičnog čoveka plamti opasan i ozbiljan igrač, intelektualac i državnik starog kova. On je šarmantan i opasan u svojoj izvedbi kako ruskih pesama, tako i turskih o Osman-agi. Ko razume, shvatiće. Od mene će uvek dobiti taster "da" jer, ma koliko po ideji, nas dvoje jesmo različiti, on je čovek koji je dovoljno mudar da od ljudi kao što sam ja, koji su budućnost i snaga neke nove Srbije, ne pravi neprijatelje, već neutralne. Tako rade pravi igrači.

U ovoj revoluciji ja sam najmoćniji igrač

Koji savet biste dali Ivici kada je u pitanju promocija stranke?

- Zar čoveku kao što je on treba savet? Pa on je najveštiji i najinteligentniji državnik još od Josipa Broza! On je čovek bez koga se u našem uzavrelom loncu ne može. Evo, daću slikovit primer - on se danas slika sa Vučićem, Palmom i Cecom, sutra nazdravlja sa Jecom, a prekosutra Erdoganu peva sve dok ovaj ne potpiše sve što nam je trebalo! Na kraju će nam Ivica svima zapevati "I did it my way" na sednici UN, a zatim zapaliti kubansku cigaru.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Slovite za kraljicu stila, pa da čujemo ko je najbolje, a ko najgore obučeni političar?

- Ma Čeda nema konkurenciju. Svi drugi su u njegovoj senci.

Koje uslove i koji honorar biste tražili za novogodišnji nastup na trgu u Jagodini?

- Hahahahaha, top pitanje! Jagodina, grad u kome nema homoseksualaca? Jagodina, grad Mocarta i Betovena? Grad uginule žirafe? Pa šta ću ja tamo?!

Da li ste se ikada pokajali što ste izneli neki politički stav ili kritiku?

- Jesam, jer sam naje*ala svaki put. Ali stav je stav. Petlja je petlja. Zato me neki ne vole, ali me svakako poštuju više od ostalih estradnih jednoćelijskih organizama koji ne smeju da pisnu!

Tramp ili Putin?

- Ne zna se ko je veći skot.

Odigrali ste šah sa ministrom Dačićem. Jeste li ikada bili u mat-poziciji i kako ste izlazili iz takvih situacija?

- Ministar je džentlmenski pustio da radim šta hoću. A u životu sam puno puta bila u problemu mat i pat pozicije. Samo što život nije šah! Jer iznenada, posle svih zatvorenih vrata, život otvori neki prozor i ti se spaseš! Što bi Ivica otpevao - "ko bi rekao čuda da se dese"...

Neretko političke stavove delite na Tviteru. Vaše kritike trpi i vlast i opozicija, pa ostaje nejasno na čijoj ste strani?

- Haha, pa bravo za pitanje! Ne pripadam nijednoj partiji, ali sam po stavovima jako bliska onome za šta se zalaže Čedomir Jovanović. Ali ajde sada da govorimo iskreno i bez rukavica. Ovo je novo vreme, novo doba, važe nova pravila digitalne revolucije. U toj revoluciji ja sam najmoćniji igrač. Imam veliku popularnost koja prevazilazi balkanske okvire, najveći broj pratilaca, a opasna sam jer ne serviram samo muziku i modu. Imam stav i kada je reč o socijalnim temama i ne libim se da javno govorim šta mislim. Moj uticaj je jak, a hrabrost velika. Zašto bih ja bila na nečijoj strani? Pametni političari treba da budu na mojoj strani. Novo doba, novi naraštaji, novi idoli!

Moj uticaj je jak, a hrabrost velika. Zašto bih ja bila na nečijoj strani? Pametni političari treba da budu na mojoj strani

Na čemu trenutno radite i koji su vam planovi za narednu godinu?

- U pripremi je novi album. Veliki mamutski koncerti širom regiona, nastavak borbe, jer ja samo tako i znam odmalena... Pa ako sve bude po planu, opet Ušće! Samo ovaj put će biti i lajv prenos! Da cela Srbija vidi pravo stanje stvari.

 Vaša novogodišnja čestitka glasi?

- Svojoj zemlji želim da nova generacija koja dolazi nikada ne ponovi greške prošlosti i da ponosno ostane da živi i radi u Srbiji, da ne mora da ide u svet, trbuhom za kruhom. Da budemo bolji ljudi, tolerantniji i prema ljudima i prema životinjama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading