REAGOVALO MINISTARSTVO ODBRANE: Lažna vest da se vojni obveznici pozivaju na vežbe

Autor:

Vesti

05.03.2022

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom navoda pojedinih medija u regionu, Ministarstvo odbrane saopštava da naši centri za lokalnu samoupravu ne pozivaju vojne obveznike ni na kakve vojne vežbe i ponajmanje u svrhu demonstracije sile, već se radi o potpuno bolesnim i zlonamernim konstrukcijama.

REAGOVALO MINISTARSTVO ODBRANE: Lažna vest da se vojni obveznici pozivaju na vežbe

Foto: Vojska Srbije

Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da se radi o obukama iz civilne zaštite, za koje Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućuje poziv preko naših opštinskih centara.

Pozivanje obveznika na treninge civilne zaštite odvija se svake godine i radi se o redovnoj i planiranoj obuci za potrebe MUP-a.


Očigledno je međutim, da pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju našeg regiona, te se u tu svrhu koriste potpunim neistinama i manipulacijama.

Ovim putem ih pozivamo da prestanu sa plasiranjem laži, kojima doprinose raznoraznim pokušajima ugrožavanja mira i stabilnosti u našem regionu.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vuk

05.03.2022 13:33

Ako druggi pozivaju svoje vojne obveznike, zašto ne bi i mi pozivali naše vojne obveznike?

Rasa

05.03.2022 22:21

A sta da nas i zovete? Jel smojako hrabri ili smo mnogo jaki,kada se bojimo poziva?