RHMZ OBJAVIO NOVU PROGNOZU: Stiže zahlađenje, za ove delove Srbije upaljen i meteo alarm

Autor:

Vesti

26.02.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za dane vikenda hladnije, u nižim predelima oblačno, povremeno s kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

RHMZ OBJAVIO NOVU PROGNOZU: Stiže zahlađenje, za ove delove Srbije upaljen i meteo alarm

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"U noći između nedelјe i ponedelјka kao i u ponedelјak tokom dana uz pad temperature sneg se očekuje i u nižim predelima, ponegde uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Na planinama do kraja meseca povećanje visine snega od 15 do 30 centimetara", navodi se u najavi RHMZ.

Na snazi će narednih dana biti i žuti meteo alarm što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

U jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na teritoriji Kosova i Metohije danas će na snazi biti žuti meteo alarm zbog snega i leda.

Narednog dana, tačnije sutra, žuti meteo alarm biće upaljen i za predeo zapadne i istočne Srbije, takođe zbog snega i leda.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Meteo izveštaj

 

Meteo alarm će u ponedeljak biti upaljen gotovo za celu teritoriju Srbije izuzev Bačke, Banata i Srema. Na snazi će biti žuti meteo alarm zbog snega i leda.

"Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navode na sajtu RHMZ.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading