TITOV UNUK RASKRSTIO SA KOMUNISTIMA: Promenili smo ime, staro nije popularno

Autor:

Vesti

15.02.2022

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka da Komunistička partija promeni ime u Srpska levica doneta je na kongresu, i to jednoglasno, a ta vest sve je poprilično iznenadila.

TITOV UNUK RASKRSTIO SA KOMUNISTIMA: Promenili smo ime, staro nije popularno

Foto: www.profimedia.rs

Josip Broz Tito

Za Kurir televiziju unuk Josipa Broza Tita Joška Broz je objasnio zašto je ime partije promenjeno. Pre svega, kao glavni razlog navodi da su pokušavali da uđu u parlament, ali da to nije bilo moguće.

- Od kad je bila registrovana komunistička partija, pokušavao sam na sve moguće načine da uđemo u parlament i da budemo parlamentarna stranka. Međutim, nije se moglo. Nikao. Ja mislim da je to i neka politika koja vlada ovde - rekao je Joška Broz, Titov unuk.

Joška Broz dodaje da shvata da komunizam više nije popularan, kao i da svari mora da se menjaju.

- Onda smo se dogovorili da promenimo ime u Srpska levica. Imamo dosta onih koju su izbegavali Komunističku partiju iz jednog razloga - što komunizam više nije popularan. A ako te neko koči, onda mora nešto da uradiš. Šteta je izgubiti svih ovih 11 godina koliko trajemo, jer nakon osam godina ako ne budeš parlamentarna stranka - gasiš se. Mora ponovo da se skupljaju potpisi - rekao je Joška Broz.

Podsetimo, Komunistička parija je osnovana 2011. godine, predvodio ju je Josip Joška Broz. Prošle nedelje stranka je promenila ime u Srpska levica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading