DAČIĆ I ŠEŠELJ ZAJEDNO JURE NA BEOGRAD

Autor:

Vesti

26.12.2017

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić i Vojislav Šešelj, po svemu sudeći, idu zajedno i u bitku za Beograd, saznaje Srpski telegraf! Teška koalicija, kako su je mnogi u šali nazivali zbog kilaže lidera SPS, SRS, ali i Dragana Markovića Palme, na lokalnim izborima u Mionici ispostavila se kao pun pogodak, pa je logično što je pao načelan dogovor i o saradnji u glavnom gradu.

RepublikaFoto: twitter.com/seselj_vojislav
Koalicija Dačić-Palma-Šešelj

- Izbori u Mionici su definitivno iznenadili i pokazali da koalicija Dačić-Palma-Šešelj uopšte nije za podsmeh. Rezultati veći od 15 odsto i drugo mesto na listi osvojenih glasova pokazali su da ovaj tim ne treba menjati. Dačić i Šešelj su se već čuli i načelno dogovorili da učestvuju zajedno na gradskim izborima u martu, naravno, sa Palmom u paketu - kaže dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa.

JASNA MATEMATIKA

Lider SPS potvrđuje da je saradnja vrlo moguća.

- Rezultate koje je koalicija sa SRS ostvarila na lokalnim izborima u Mionici treba imati u vidu. To bi možda moglo da bude, ali ne kažem da će biti. Prvo ćemo razgovarati sa naprednjacima. Ukoliko idemo na odvojene liste, onda možemo da razgovaramo - rekao je juče Dačić.

Šešelj je, s druge strane, uveren da ova koalicija može da bude iznenađenje beogradskih izbora.
- Ništa nije isključeno, rezultatima u Mionici smo prezadovoljni. Sad da sačekamo šta će Ivica da se dogovori sa naprednjacima, ali sasvim je sigurno da je ovo bio dobar potez i da bi nam takva koalicija donela mnogo više nego zbir pojedinačnih rezultata ukoliko bismo išli pojedinačno.

ZLATNO PRAVILO

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da nema sumnje da su Dačić i Šešelj očigledno osokoljeni rezultatom u Mionici. 
- Ima jedno pravilo u politici - da ništa ne uspeva kao uspeh. Uspeh u Mionici tako vodi u koaliciju za Beograd, međutim, suštinski problem je što nemaju nikakve programske sličnosti. Ovde se ide na glasače podsticanjem sentimenta devedesetih, zarad političkog opstanka ovih stranaka i prilike da učestvuju u vlasti. 






Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
joca

26.12.2017 07:41

Neka jure kako im je volja. Zna se da ce SNS odneti ubedljivu pobedu.

Ludi Milojko

26.12.2017 07:43

Teska koalicija ne moze ni da pridje snazi i konkurenciji koju imaju Vucic i SNS.

ana

26.12.2017 08:29

@Ludi Milojko - Ovi su teška kategorija po kilaži.

Ankica

26.12.2017 07:48

Verovatno i ova koalicija ima potencijala, ali sumnjam da imaju snage da nastave sprovodjenje ovih reformi i nastave put ka stabilnoj i nezavisnoj Srbiji kakva je ona danas.