GRADNJA JEFTINIH STANOVA POČINJE U MAJU!

Autor: Beta, Republika

Vesti

24.12.2017

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da najkasnije u maju 2018. godine počne izgradnja prvih 400.000 metara kvadratnih jeftinih stanova za vojsku, policiju i službe bezbednosti.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Ilustracija

Ona je u intervjuu agenciji Beta istakla da će ti stanovi u potpunosti biti u skladu sa evropskim standardima i da će se graditi fazno, tri godine, u svim većim gradovima, a ukupna površina biće dva miliona kvadrata.

- Svi stanovi, kojih će biti najmanje 20.000, radiće se po svim standardima energetske efikasnosti i građevinskim standaradima u skladu sa evropskim. To nisu stanovi koji će zbog niže cene imati neki problem - naglasila je Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Objasnila je da izgradnja stanova nije tip infrastrukturnih projekata koji se dugo grade već da, u zavisnosti od veličine i visine zgrade, izgradnja može trajati maksimum od šest do 12 meseci.

- Građevinska direkcija Srbije i Republička direkcija za imovinu rade na projektnoj dokumentaciji ; i mi ćemo sledeće godine sigurno početi radove, u nekoliko gradova, kao što su Beograd, Niš i Kragujevac - rekla je Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić

Navela je da je Ministarstvo građevine razgovaralo sa gradonačelnicima, jer su uvideli da je problem to što svaki grad ima različitu situaciju u dokumentaciji, zbog čega su predložili da se donese poseban zakon uz leks specijalis“.


- Nekome je uspisan prostorni plan, a nekome nije, a negde nisu rešeni imovinsko- pravni odnosi. Da ne bismo gubili vreme u sređivanju toga, mi smo se odučili da predložimo zakon koji će taj administrativno birokratski deo što pre rešiti - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading