RUŽIĆ O KOALICIJI U MIONICI: Sve partije žele i mogu da sarađuju sa SPS

Autor: Tanjug

Vesti

23.12.2017

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je politički aksiom da sve relevantne političke snage žele i mogu da sarađuju sa SPS, istakao je potpredsednik te stranke i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

RepublikaFoto: Tanjug
Branko Ružić

- Nazvao bih to izuzetkom koji potvrđuje pravilo, a to je da je politički aksiom u Srbiji da sve relevantne političke snage žele i mogu da sarađuju sa SPS. Politika je veština mogućeg, a mi smo tu veštinu toliko usavršili da i nemoguće bude moguće, pri tom i u interesu građana - rekao je Ružić, komentarišući zajednički nastup sa SRS na lokalnim izborima u Mionici.

Jedinstvo različitosti

Prema njegovim rečima, "takav koalicioni nastup u jednoj maloj lokalnoj samoupravi predstavlja upravo jedinstvo različitosti, ali jedinstvo oko državotvorne organizacije, patriotizma i civilizovanog političkog takmičenja sa ostalim političkim opcijama."


On je naveo da "su se mnogi dušebrižnici zabrinuli, što samo pokazuje da je SPS konstanta političkog života u Srbiji".

Odgovarajući na pitanje da li je "prvi osumnjičeni" za nedavnu izjavu ministra spoljnih poslova i predsednika SPS Ivice Dačića da njega ne može niko da smeni, Ružić je istakao da je jasan i otvoren u stavovima i da stoga nije sumnjivo lice.

- Ivica Dačić je konstanta politike Srbije, karijatidni stub SPS, i svakako neko ko daje, zajedno sa svima nama, veliki doprinos menjanju Srbije. Vrlo sam jasan i otvoren u stavovima, tako da sigurno nisam sumnjivo lice - rekao je on.


Povodom oštre reakcije SPS na najavu Dragana Ðilasa da će ući u trku za gradonačelnika Beograda, sa kojim je partija godinama sarađivala u vođenju grada, on je objasnio da ne postoji licemerje u tome.

"Okrenut točak istorije"

- Ne postoji licemerje kada je u pitanju državni razlog, a to je 2008. bio izbor između evropske budućnosti Srbije i prošlosti i nestabilnosti devedesetih. Točak istorije smo okrenuli tada u pozitivnom pravcu za građane Srbije. Beograd je samo kolateral na kome je insistirao DS. Priznanje greške je vrlina, a ne slabost. Barem kod vaspitanih ljudi - smatra Ružić.

On je podvukao da je "suštinski važno da ne postoji ni jedna afera vezana za kadrove SPS" iz perioda kada je pružao podršku Ðilasu u vođenju prestonice.

- Davali smo svoj maksimum u interesu žitelja Beograda, u vrlo specifičnoj političkoj konstelaciji. Uostalom, građani su tu da ocene koliki, kakav i spram čega i koga je učinjen politički zločin - rekao je Ružić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading