OPREZ ZBOG POLEDICE! Vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje

Autor:

Vesti

12.01.2022

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U celoj Srbiji jutros u šest sati temperatura je bila ispod nule, padavine su uglavnom prestale, a vozače i dalje očekuju pravi zimski uslovi vožnje, saopstio je Auto-moto savez Srbije.

OPREZ ZBOG POLEDICE! Vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Niske temperature koje su najavljene iz RHMZ-a i jutarnji mraz uslovljavaju pojavu poledice na svim mokrim deonicama, a najopasnije je na mostovima i nadvožnjacima kao i na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima.

U planinskim predelima došlo je do povećanja visine snežnog pokrivača, pa vožnja u višim predelima centralne, zapadne, istočne i jugoistočne Srbije zahteva dobre zimske gume, a ukoliko naiđete nadeonice koje su pokrivene snegom i ledom namotirajte lance.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima čekaju više sati, a najviše na Horgošu - šest sati.

Na Šidu teretnjaci čekaju pet sati, na Batrovcima četiri, na Kelebiji i Bogojevu po tri sata, a na Bezdaniu jedan sat.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading