Mihajlović: Zaposlili smo 308 žena sa sela!

Autor: Agencije

Vesti

23.12.2017

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", koju je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost pokrenulo zajedno sa Naled-om i Etnomrežom, do sada je zaposleno 308 žena", izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, podsetila je da je inicijativa pokrenuta sa ciljem da se žene na selu uposle i da se doprinese smanjenju siromaštva, ekonomskom osnaživanju i afirmaciji uloge žena u lokalnoj zajednici i ruralnoj ekonomiji. 

Potpredsednica Vlade je istakla zadovoljstvo što je veliki broj društveno odgovornih kompanija i pojedinaca uočio značaj akcije "Uposlimo 1.000 žena", zahvaljujući kojima je samo u decembru 95 žena dobilo posao. 

- Za manje od šest meseci 308 žena je zaposleno. Pozivam sve institucije, javna preduzeća i društveno odgovorne kompanije da podrže inicijativu "Uposlimo 1.000 žena" i za potrebe poslovnih poklona koriste proizvode koje izrađuju žene iz Etno-mreže, čime će pomoći stvaranju boljih uslova za žene na selu - zaključila je ona. 

Iz Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost podsećaju da je Mihajlović, u cilju očuvanja i promocije srpskog nasleđa, ali i podsticanja zapošljavanja, uredila jedan od svečanih salona u Vladi Srbije tradicionalnim srpskim motivima koje su izradile ženeu okviru ove inicijative, kao i da zvaničnicima sa kojima se sastaje poklanja ručne radove koje izrađuju žene sa sela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading