OMIKRON IZAZIVA OPADANJE KOSE - OTKRIVENA DVA NOVA NEOBIČNA SIMPTOMA SOJA KOJI PARALIŠE BRITANIJU I SAD! Lekari u šoku, ovo se dosad nije znalo!

Autor: Republika

Vesti

05.01.2022

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski stručnjaci ustanovili su da novi soj koronavirusa, koji je postao dominantan u nekoliko zemalja u svetu, izaziva niz neobičnih simptoma za koje se dosad verovalo da imaju veze sa drugim infekcijama.

OMIKRON IZAZIVA OPADANJE KOSE - OTKRIVENA DVA NOVA NEOBIČNA SIMPTOMA SOJA KOJI PARALIŠE BRITANIJU I SAD! Lekari u šoku, ovo se dosad nije znalo!

Foto: Tanjug/AP

Testiranje na koronu

Najnoviji soj koronavirusa nazvan omikron, koji je postao dominantan u pojedinim zemljama sveta poput Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, izazvao je ozbiljnu zabinutost na čitavoj planeti, pre svega zbog činjenice da se veoma brzo širi. 

I iako lekari ističu da su njegovi simptomi slabijeg intenziteta, strah od te varijante je, kako se navodi, i te kako opravdan budući da "eksplozija" u broju novozaraženih može i te kako da izazove pritisak na zdravstveni sistem, kao i na lekare koji su na prvim linijama fronta u borbi protiv pandemije. 

Među prvim simptomima koji su identifikovani kod omikrona jesu suv kašalj, bol u donjem delu leđa, kijavica, curenje nosa, glavobolja, malaksalost, noćno znojenje i osipi po koži. Međutim, sada se navode još dva neobična, za koja se veruje da mogu da pomognu u identifikovanju virusa i njegovom razlikovanju od svih dosadašnjih varijanti. 

- Omikron dovodi do gubitka kose i do promene u boji beonjače, koja može da postane rozikasta, to jest veoma čest pratilac omikrona je o konjuktivitis - naveli su britanski stručnjaci, a prenosi britanski San.

To otkriće je izazvalo popriličan šok među lekarima, budući da je omikron prisutan već duže od mesec dana u svetu, a tek je sada ustanovljeno da izaziva simptome za koje se dosad mislilo da su posledica nečeg drugog.

To bi moglo da znači i da je varijanta, koja je prvi put detektovana u Južnoj Africi, možda počela da se širi i mnogo pre nego što se dosad mislilo.     

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Istina

05.01.2022 17:52

To za kosu nije tačno, znaju lekari da zaraženi gube kosu. Zbog korone sam prošle godine bio u bolnici 3 meseca, prošao pakao, dva puta me vraćali iz mrtvih i jedva preživeo, nije bio ni delta ni omikron soj a iz bolnice su me izneli u kolicima a na glavi mi je ostalo tek 1/4 kose ...