LEŽAO SAM U BOLNICI SA KORONOM KADA SU MI MAJKU PRIKLJUČILI NA RESPIRATOR! Doktor Đerlek otvorio dušu o najtežem periodu tokom pandemije i OGROMNOM GUBITKU!

Autor: Republika

Vesti

01.01.2022

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek otkrio je kroz šta je prošao tokom pandemije KOVIDA-19 i kako se tim virusom zarazio dajući pacijentu veštačko disanje.

LEŽAO SAM U BOLNICI SA KORONOM KADA SU MI MAJKU PRIKLJUČILI NA RESPIRATOR! Doktor Đerlek otvorio dušu o najtežem periodu tokom pandemije i OGROMNOM GUBITKU!

Foto: TV Pink/printscreen

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek otkrio je kroz šta je prošao tokom pandemije koronavirusa nakon što se i sam zarazio tim opakim mikroorganizmom, kao i kako je podneo najteži trenutak u 2021. godini - gubitak majke koja je preminula od posledica KOVIDA-19. 

Poznati doktor ispričao je i da zna kako se razboleo, navodeći da je u pitanju bio trenutak kada je bez mnogo razmišljanja dao veštako disanje zaraženom pacijentu kako bi mu spasao život. 

Spasavao druge, zaboravio na sebe

- U žurbi sam skinuo masku i, zaboravljajući na sebe, pacijentu dao veštacko disanje usta na usta. Nisam znao da je zaražen koronavirusom. Jedino što mi je na pameti bilo jeste da mu spasem život, a kasnije se neko drugi borio za moj - ispričao je Đerlek u intervjuu za Informer.

Potresnim rečima prisetio se svoje teške borbe s koronom, tragičnih gubitaka voljenih osoba, ali i ljutnje koju oseća kada čuje da građani ne žele da se vakcinisu iako su mnogi ostali bez najmilijih.

- Pluća su mi bila u katastrofalnom stanju, a imao sam ozbiline srčane aritmije. Bio sam uplašen za život i veliko hvala lekarima sa Infektivne klinike u Beogradu koji su me spasli. Ali posledice su jos tu. lako ranije nikada nisam koristio lift, sada, ni posle godinu i po dana od preležane korone, ne mogu da idem stepenicama i svako jutro pijem lekove za srce - ispričao je državni sekretar i priznao da se u trenutku dok je ležao u bolničkoj postelji osećao kao da je sam na svetu. 

- Kroz glavu vam prolazi ceo život u slikama i ne sećate se nikoga sem najmilijih. Borite se lavovski da preživite. Tada sam prvi put osetio koliko čovek moze biti slab i osetljiv. Dok smo zdravi, ne plašimo se smrti, ali kada dođete na prekretnicu, na tačku između života i smrti, to je vrlo težak trenutak. Mislim da u tom trenutku ne postoje hrabri - priznao je on.

Poslednji susret sa majkom 

Kako je otkrio, u trenutku dok je ležao na klinici u Beogradu, majku su mu priključili na respirator u Kragujevcu.

- Po prvi put u životu osetio sam da sam bespomoćan. Koliko god godina da imate, takav gubitak ostavlja veliku prazninu u duši. Kada sam čuo da je loše, iako se i dalje nisam osećao dobro, molio sam doktore da me puste i na sopstvenu odgovornost sam izašao iz bolnice. Osetio sam da će to biti nas poslednji susret i stavio sam svoj život po strani, samo još jednom da je vidim pre nego što je izgubim. Ali nisam uspeo. Da smo tada imali vakcinu, moja majka bi danas bila ziva! I zato pitam građane - zašto dozvoljavate da i dalje gubimo najrođenije kada imamo vakcinu?! - upitao je sugestivno poznati doktor. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Željko

01.01.2022 17:36

Podrška za doktora.