VESIĆ u poseti Memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu

Autor: Tanjug

Vesti

22.12.2017

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić otputovao je u Jerusalim kako bi posetio Memorijalni centar "Jad Vašem" i izraelsku stranu informisao o statusu projekta pretvaranja Starog Sajmišta u memorijalni kompleks.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

- Ponosan sam poslom koji je gradska komisija za Staro sajmište na čelu sa vladikom Jovanom Ćulibrkom uradila poslednje tri godine. Centralna kula je raseljena, utvrđeno imovinsko stanje i pripremljen je Zakon o Starom sajmištu - rekao je on. 

Prema njegovim rečima, donošenje Zakona omogući će brže rešavanje imovinsko - pravnih odnosa, raspisianje međunarodnog konkursa za projekat memorijalnog kompleksa i njegovu izgradnju - saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Tako će poslednji koncentracioni logor u Evropi biti dostojno obeležen u znak poštovanja prema srpskim, jevrejskim i romskim žrtvama. Zahvalan sam Efraimu Zurofu, direktoru Centra Simon Vizental, koji se nalazi na čelu međunarodnog savetodavnog tela na svemu što je učinio da se u svetu sazna sa Staro sajmište kao i za napore koje smo uradili - rekao je Vesić.

"Jad Vašem”  je memorijalni centar u Jerusalimu osnovan 1953. godine, bavi dokumentovanjem istorije jevrejskog naroda za vreme Holokausta, uz očuvanje sećanja i svedočanstava svake od šest miliona žrtava i prenošenje nasleđa Holokausta novim generacijama.

Vesić će tokom posete Izraelu boraviti i u Tel Avivu gde će se sresti na najvišim predstavnicima ovog grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading