Nisam komandir Dijane Hrkalović

Autor: Republika

Vesti

26.12.2021

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika.rs 24.12. ove godine objavljen je tekst o Srđanu Jovanoviću, a tim povodom se oglasio punomoćnik pomenutog koji je navode iz teksta demantovao.

Nisam komandir Dijane Hrkalović

Foto: Privatna arhiva

U tekstu je Srđan Jovanović oznaćen kao komandir Dijane Hrkalović, kao i da poseduje vilu s bazenom, luksuzne stanove, da živi raskošno, da podređene mobinguje i šikanira, pa čak i smenjuje bez razloga.

Takođe, navodi se da Jovanović zloupotrebljava službeni položaj i utiče na tužilaštvo koje ga ne procesuira uprkos tome što je protiv njega pokrenuto nekoliko krivičnih postupaka, da ga je bez konkursa na mesto komandira policijska stanice u Gadžinom Hanu postavila Dijana Hrkalović, kojoj je javno dodeljivao zahvalnice. 

U dopisu koji je stigao u redakciju Republike.rs se kaže da su ovi navodi neistiniti. Punomoćnik Jovanovića naglašava da ovaj nema kuču sa bazenom, a da kuća i bazen sa objavljene fotogrifije pripadaju njegovim roditeljima, te da je kuča napravljena 1991. godine. Navodi se i da vlastodavac nema tri stana, već jedan od 45mkv, koji je kupio na kredit, te da ne poseduje ni luksuzne automobile već da ima vozilo reno klio 2015. godište, a da službeno vozilo koristi isključivo u službene svrhe.

U dopisu se dodaje i da je Jovanović kao član NSP bio prisutan protokolarnom dodeljivanju plakete Dijani Hrkalović, tada državnom sekretaru MUP. Plaketu je istoj dodelio NSP 2018. godien, a ne Srđan Jovanović. Takođe, navodi da Jovanović zloupotrebljava službeni položaj i utiče na tužilaštvo koje ga ne procesuira uprkos tome što je protiv njega pokrenuto nekoliko krivičnih postupaka, je apsolutno neistinito.

Jovanović je na mesto komandira policijske ispostave Gadžin Han izabran 01.01.2019. godine isključivo zbog svog dugogodišnjeg rada u MUP i postignutih rezultata. Protiv istog nikada nije podneta ni jedna prijava za mobing ili šikaniranje pripadnika policije, kako je navedeno, niti je isti bio član bilo koje političke partije.  

Punomoćnik Srđana Jovanovića na kraju navodi da su sve informacije objavljene u tekstu od 24.12. ove godine neistinite, te da je usled neproverenih informacija objavljen tekst u koje su iznete neistinite informacije i paušalni navodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading